Aptaujas dati Cik olu ēdīsim un cik tērēsim svētku mielastam?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Ieva LÅ«ka / LETA

Lieldienas – pavasara svētki, kurus gaida kā liels, tā mazs. Tas ir laiks, kad doties dabā, krāsot olas, satikt mīļos, gardi pamieloties un vienkārši būt kopā. 

Kā liecina “Maxima Latvija” veiktās aptaujas* dati, vairākums jeb 90 % respondentu šogad svinēs ģimenes un draugu lokā un

mielastam tērēs vidēji 40-50 eiro.

Aptaujas rezultāti uzrādīja, ka šogad

respondenti ir apņēmušies ēst vairāk olu, notiesājot pat 5-6.

Lieldienas ir olu uzvaras gājiens; aptaujas dati parāda, ka respondenti svētku mielastu nevar iedomāties bez olām (97 %), svaigiem augļiem un dārzeņiem (61 %), maizes un konditorejas izstrādājumiem (60 %), kā arī šokolādes un citiem saldumiem (34 %). Tāpat kā iepriekšējos gados, respondenti labprāt izvēlas šos produktus iepirkt klātienē lielveikalā (93 %), nevis internetveikalā (3 %).

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem vairums iedzīvotāju svētku galdam paredzēto ēdienu gatavos pilnībā paši (61%), kas ir uz pusi vairāk nekā citus gadus.

Mazāk respondentu sekos aktuālajām garšu un uztura tendencēm (86 %), bet svētku galdu klās pēc savas gaumes un vēlmēm. Daļa respondentu seko līdzi veselīgam uzturam un galdā cels desertus ar zemu cukura sastāvu (11%).

Šogad ir palielinājies iedzīvotāju plānotais apēdamo olu skaits, to skaitā 22 % iedzīvotāju plāno notiesāt pat 5-6 olas. Vairums respondentu Lieldienās apēdīs 3-4 olas (47 %), un tās tiks krāsotas sīpolu mizās (90 %), karkades tējā (30 %), ar speciālām krāsām, ko var iegādāties veikalā (27 %), un sarkanajos kāpostos (23 %). Lai gan olu krāsošana ir viena no pieprasītākajām Lieldienu aktivitātēm (94 %), būs arī olu kaujas (57 %), olu slēpšana un meklēšana (40 %) un olu ripināšana (26 %).

Iepērkoties Lieldienu svinībām, iedzīvotāji īpaši pievērš uzmanību produktu izdevīgumam: izvēlas produktus, kuriem ir atlaides un īpašas akcijas (60 %), nozīmīga ir arī cenas un kvalitātes attiecība (57 %) un produktu sastāvs (28 %).

*Aptauja par Lieldienu svinēšanu norisinājās “Maxima Latvija” interneta vietnē no 15. marta līdz 22. martam. Tajā piedalījās 804 respondenti.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu