Ja senāk olas krāsojām lielākoties sīpolu mizās, pietinot klāt dažādus zaļumus, ziedus, graudaugus, tad tagad olu grozi ir kļuvuši vēl raibāki, izmantojot visdažādākās metodes. Un to patiesi ir gana daudz un ir no kā izvēlēties. Mēs tās apkopojām, lai tev vieglāk izvēlēties! Lai košas un stipras olas!
Košākās Lieldienu olas: atrodi sev tīkamāko krāsošanas metodi (1)
Lai olas stiprākas
- Ļauj olām pirms vārīšanas sasilt līdz istabas temperatūrai. Tas nodrošinās to, lai čaumalas vāroties nesaplīst.
- Pievieno sāli – čaumala būs spēcīgāka un tev palielināsies iespēja uzvarēt olu kaujā.
Lai olas krāšņākas
- Nomazgā olas pirms krāsošanas, lai krāsa būtu vienmērīga pa visu oliņu. Krāsaino marķējumu var notīrīt ar sodas un sūklīša palīdzību vai etiķī iemērktas salvetes. Atliek vien nedaudz paberzt marķējuma vietu.
- Izvēlies baltas olas, ja vēlies krāsot gaišākos toņos, piemēram, dzeltenā, brūnās lieliski noderēs tieši tumšāku krāsu iegūšanai.
- Lai olas krāsotas sīpolu mizās iegūtu maksimāli košu toni, brūnajām mizām pievieno sarkanās un novāri jau iepriekšējā dienā.
- Lai olas iegūtu daudz intensīvāku toni, atstāj tās novārījumā uz nakti.
- Ja vēlies, lai olas nav matētā tonī, bet spīdīgas, pēc vārīšanas un olu atdzesēšanas iesmērē tās ar pilīti eļļas vai sviesta, lai tās skaisti spīdētu.