Video Burbuļojoši: olas krāsotas pārtikas krāsvielās, sodā un etiķī

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: receptes.lv

Katru gadu internetu pāršalc kāda olu krāsošanas metode, kas iemanto lielu popularitāti, jo īpaši tajos gadījumos, ja tā ir iepriekš neredzēta. Šis gads nav izņēmums. Pērn olas bija noklātas ar smalkiem kristāliņiem pēc krāsošanas vīnā, šogad – krāsošana ar pārtikas krāsvielām, izmantojot sodu un etiķi. Mēs arī izmēģinājām. Un mums sanāca!

Nevar noliegt, ka sākotnēji, redzot šo metodi dažādu personu izpildījumā, nebija īsti ticības, ka ļoti, ļoti īsā laikā iespējams nokrāsot olas patiesi košas un raibas. 

Izmēģinājām un apstiprinām – var gan!

Šī metode noteikti patiks bērniem, jo nebūs jādarbojas ar karstiem katliem, kā arī etiķa un sodas sajaukums izskatās pēc maģiska trika, kas mazos ķiparus noteikti pārsteigs. Tikai uzmanīgi – ar etiķi darbojas tikai pieaugušie, bērnus rūpīgi pieskatot!

Foto: Receptes.lv

Ilgāko laiku aizņem olu izvārīšana un atdzesēšana pirms krāsošanas. 

Kas tev būs nepieciešams:

  • Baltas olas;
  • Soda;
  • Etiķis;
  • Pārtikas krāsvielas;
  • Ūdens;
  • Otiņa olu apsmērēšanai.

Kas jādara:

Tā kā krāsojums ir maigs, ideāli, ja pirms olu vārīšanas un krāsošanas atbrīvosi tās no koša marķējuma, kas var vēlāk sabojāt kopskatu, spiežoties cauri krāsojumam. Te rakstījām, kā to var vienkārši paveikt:

Kad marķējums notīrīts, izvāri oliņas cietas un atdzesē. Vārot vari pievienot ūdenim arī sāli. 

Kamēr olas dziest, taupot laiku, var sagatavot krāsaino sodas pastu – bļodiņā ber 2-3 tējk. sodas, piepilini izvēlēto pārtikas krāsvielu un papildini ar 3-4 tējk. ūdens, lai var samaisīt visu kopā un izveidojas bieza, pastai līdzīga masa.

Tad atdzesētās olas liec trauciņos, kuros sagatavoji krāsaino pastu un ar otu ļaujies krāsu spēlei – miksējot krāsas, visas olas noklāj ar sodu.

Tālāk efektīgākais brīdis – katrai olai uzlej etiķi, bet esi uzmanīgs, jo tas ievērojami puto un masa var pārskriet pāri trauciņu maliņām. 

Kad etiķis beidzis putot, katru olu noskalo zem tekoša ūdens (bet NEBERŽ!) un ļauj nožūt. 

Matētam efektam oliņas atstāj, kādas ir, bet, ja gribas spīdīgas, ieziež ar lāsīti eļļas.

Skaties krāsošanas procesu soli pa solim:

Lai izdodas!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu