Kopš brīža, kad arī no Latvijas 26 restorāni ir iekļauti pasaules slavenajā restorānu ceļvedī "MICHELIN Guide", interese par šo ceļvedi un augsto atzinību jeb "MICHELIN zvaigznēm" nerimstas. Un viens no būtiskiem jautājumiem ir – vai vārdi no ceļveža var tikt izsvītroti un zvaigznes atņemtas? Atbildes mums sniedza "Michelin" preses pārstāvis Pjotrs Staszaleks.

Arī Latvijas restorāni nu ir iekļauti slavenajā gardēžu ceļvedī "MICHELIN Guide". Un daži ne vien iekļauti, bet ir arī saņemti īpašie novērtējumi – "Bib Gourmand", "Zaļā zvaigzne" un arī īpašā "MICHELIN" zvaigzne.

Kad šādi pasaules mēroga notikumi ir mums pavisam tuvu, interese par to, kā šie procesi noris, pieaug un gribas uzzināt vairāk.

Katrs interesents gana viegli var rast informāciju, balstoties uz kādiem kritērijiem restorāni tiek iekļauti ceļvedī un piešķirtas zvaigznes, tomēr retāk tiek runāts par to, vai šie novērtējumi ir mūžīgi.

Lai viestu nepārprotamu skaidrību par novērtējumu mūžu, uzrunājām "MICHELIN" pārstāvi Pjotru Staszaleku.

""Michelin Guide" restorānus katru gadu apmeklē mūsu anonīmie inspektori, lai atsauksmes mūsu klientiem būtu pēc iespējas svaigākas, atbilstošākas un precīzākas.

Tas nozīmē, ka katru gadu mūsu ieteiktie restorāni tiek atkārtoti novērtēti, ievērojot mūsu unikālo metodiku un piemērojot 5 universālos ceļveža kritērijus," skaidro "Michelin" pārstāvis.

Atgādināsim, kādi ir pieci restorānu vērtēšanas kritēriji:

  • produktu kvalitāte,
  • pavāru meistarība un gatavošanas tehnika,
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest