Nē, nē un vēlreiz nē. Termiski neapstrādātu kartupeļu vieta nav ledusskapī, un tam ir ļoti būtisks iemesls.
Kāpēc svaigiem kartupeļiem nav vietas ledusskapī?
Kad kartupeļi kļūst pārāk auksti, to ciete pārvēršas cukurā, radot saldāku kartupeļu garšu un mainot to tekstūru pēc pagatavošanas.
Ideālā kartupeļu glabāšanas temperatūra ir +6 - +4 grādi, zemāka temperatūra, kas mēdz būs atsevišķās ledusskapja vietās, īpaši vecākos modeļos, jau dārzeņos esošo cieti saldinās.
Pat ja tavs mājoklis ir pārāk silts ideālai kartupeļu uzglabāšanai, tu iegūsi labākus rezultātus, ieliekot dārzeņus vēsākajā un tumšākajā mājokļa vietā, nekā izvēloties ledusskapi.
Cietes pārveide par cukuru arī ir iemesls, kāpēc neapstrādāti kartupeļi diez cik labi nesasalst.
Ja vēlies izmantot saldētavu ilgstošai kartupeļu uzglabāšanai, sagriez tos un pirms sasaldēšanas noblanšē, lai iegūtu labākos rezultātus. Pirms sasaldēšanas noteikti ļauj tiem pilnībā nožūt. Saldētais rezultāts jāizlieto dažu mēnešu laikā.
Garšīgu ēdienu receptes ar kartupeļiem iedvesmai: