Uzglabā pareizi. Viens no galvenajiem faktoriem, lai kartupeļi ilgi būtu svaigi un nesavītuši, ir pareiza gaisa cirkulācija. Kartupeļi bieži tiek pārdoti tīkliņā, kas ļauj gaisam ieplūst un izplūst. Tādā gadījumā var tos šādi arī glabāt. Pretējā gadījumā ieteicams kartupeļus pārvietot grozā, koka vai kartona kastē, kas labi vēdinās un gaiss var brīvi cirkulēt. Opcija ir arī papīra maisiņi.
Atrodi vēsu, tumšu vietu. Kartupeļi aug zem zemes, un tiem patīk apstākļi pēc iespējas tuvāk mājām — tumsā un vēsumā. Optimālā temperatūra kartupeļu uzglabāšanai ir 10-12 grādi, tāpēc pagrabs ir ideāla vieta. Ja tev nav paveicies ar vēsu pagrabu, glabā kartupeļus vistumšākajā un vēsākajā pieejamā vietā. Pieliekamais, kāda vieta tuvāk ārsienai, kurai blakus nav ierīces, piemēram, plīts vai trauku mazgājamā mašīna, kas darbojoties izstaro siltumu. Būtiskākais - neglabā kartupeļus ledusskapī.
Pāršķiro. Katru reizi, kad sniedzies pēc kartupeļa, pārbaudi tos, kas palikuši, - pārcilā, pagrozi. Apskati, vai nav kādi kartupeļi, kas sāk bojāties, un izlieto tos pirmos, novietojot kastes vai maisa apakšā jaunākus kartupeļus.