Ja kotletes izdodas cietas un sausas, tad prieka no šī ēdiena ir maz.
Nav noslēpums – cik saimnieku un saimnieču, tik dažādu knifu maltās gaļas masas sagatavošanā un pašā kotlešu cepšanas procesā. Kāds pievieno pienā vai ūdeni mērcētu maizi, cits papildina ar kādu brangu karoti skābā krējuma, vēl kāds ierīvē svaigu vai vārītu kartupeli.
Bet olas? Vai tās patiesi jāpievieno?
No ne viena vien gatavotāja ir dzirdēts, ka olas maltās gaļas masai jāpievieno, lai kotletes cepšanas laikā stingri turas kopā un neizjūk.
šis uzskats ir gana tālu no patiesības.
Maltās gaļas masas struktūra pati par sevi ir pietiekami blīva, lai tā turētos kopā uz pannas labi arī bez olām.
Maltās gaļas masai pievienota ola, tieši pretēji, var gala rezultātu padarīt cietāku un sausāku, jo ola karsējot sarec.
Taisnības labad gan jāsaka, ka ir gatavotāji, kuru pagatavotās kotletes arī ar pievienotu olu izdodas mīkstas un sulīgas, kas, ļoti iespējams, ir tāpēc, ka tiek pievienots klāt arī kāds svaigs dārzenis vai treknais produkts, piemēram, skābais krējums.