Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Kamambērs un citi nepasterizēta piena sieri nav nopērkami ASV. Kāpēc? (7)

Kamambērs. Ilustratīvs attēls.
Kamambērs. Ilustratīvs attēls. Foto: thomas Beauquier/Shutterstock.com

Katrs kārtīgs siera fans, aizbraucot uz ASV, varētu vilties sieru klāstā, jo noteikti siera veidi, kurus šeit un daudzās citās valstīs baudām gardu muti, tur ir aizliegti tirdzniecībā ar likumu. Skaidrojam, par kādiem siera veidiem ir runa.

Kāpēc ASV nav iespējams nopirkt tādus sierus kā, piemēram, brī un kamambērs?

Nav stāsts par kāda konkrēta tipa sieriem, bet gan to, no kā šis siers ir gatavots.

Tātad,

Amerikas Savienotajās Valstīs ir aizliegts tirgot sieru, kas gatavots no nepasterizēta piena, ja tas nav nogatavināts vismaz 60 dienas, vēsta "Insider".

Tas tāpēc, ka ir teorētisks risks, ka nepasterizēts piens un tā produkti var saturēt dažādus patogēnus un baktērijas, kas var izplatīt bīstamas slimības.

Aizliegums attiecas gan uz vietējo produkciju, gan ārzemēs ražoto.

Kas mainās pēc 60 dienu nogatavināšanas?

Bīstamās baktērijas, piemēram, listērijas, nevar izdzīvot pēc šī perioda, tāpēc tiek uzskatīts, ka tik ilgs siera nogatavināšanas process novērš nepasterizēta siera ēšanas risku.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu