Ja sarīvē kartupeļus pankūkām un masu atstāj, kāda tā ir, uz ilgāku laiku, nav nekāds noslēpums – tā kļūs nesimpātiska, iekrāsojoties tumši brūni, reizēm pat zili pelēki. Un tas noteikti nerosina apetīti, jo arī gala rezultāts vairs neizdodas tik zeltains. Labā ziņa – to var vienkārši atrisināt.
Ko darīt, lai rīvētie kartupeļi pankūkām nekļūtu tumši? (1)
Kad esi nonācis pie lēmuma gatavot kartupeļu pankūkas, bez to mizošanas un rīvēšanas neiztikt.
Vienalga, vai kartupeļus rīvē smalkāk vai rupjākās skaidiņās, šī masa, saskaroties ar skābekli, agrāk vai vēlāk iekrāsosies neglītā krāsā, kas nav apetīti rosinoša.
Lai tas nenotiktu, tiklīdz kartupeļi sarīvēti, tiem jāpievieno viens no trīs produktiem, kas novērš kartupeļu krāsas maiņu.
Pirmais variants: masai pievienot rīvētu vai sasmalcinātu sīpolu.
Otrais variants: pārliet kartupeļus ar nelielu daudzumu karsta piena.
Trešais variants: iemaisīt kādu karoti skābā krējuma.
Visi augstāk minētie produkti aptur svaigo kartupeļu iekrāsošanos nesmukās krāsās un pilnīgi noteikti garšu ietekmē tikai uz labo pusi. Kuru variantu izmantot – tas paliek tavā ziņā.