Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Kartupeļu talkas laiks: cepam zeltainas kartupeļu pankūkas

16 receptes izvēlei
Kartupeļu pankūkas.
Kartupeļu pankūkas. Foto: Shutterstock.com, Depostitphotos.com, Receptes.lv kolāža

Septembris - nemainīgi ražas novākšanas laiks. Arī kartupeļu. Daudzās sētās kartupeļi jau devušies pagraba virzienā, citās tas notiks pavisam drīz. Un kā gan skaisti šo ražas novākšanas laiku atzīmēt, ja ne ar izcili gardām kartupeļu pankūkām! Un tā recepšu daudzveidība - iespaidīga. Vari cept klasiskas, vari kartupeļiem pirms cepšanas pievienot gaļu, speķi, citus dārzeņus, sieru un pat krabju nūjiņas. Izvēlies pārbaudītu recepti vai izmēģini ko jaunu!

Noderīgi:

  • Kartupeļi dabīgi maina krāsu no gaišas uz tumšu. Tie joprojām ir ēdami. Iekrāsošanos aizkavē sīpola pievienošana, krējuma un piena pievienošana.
  • Nav pareizās rīves puses, uz kuras rīvēt kartupeļus, - dažādi sarīvēti kartupeļi maina galarezultātu, un tev atliek tikai izvēlēties, kā pašam labāk garšo.
  • Skābais krējums, ķiploku mērce, brūkleņu ievārījums ir populārākās kartupeļu pasniegšanas opcijas.
  • Ja gribi kartupeļu šķīvi dažādot, atceries, ka bekons, kūpināts vai mazsālīts lasis, biezpiens, ikri, sēņu mērce ideāli sader ar zeltainajām buļbu pankūkām.
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu