Nevienam nav noslēpums, ka mūsu organisms nevar pilnvērtīgi funkcionēt, ja tas nav nodrošināts ar visām nepieciešamajām vielām, tostarp vitamīniem un minerālvielām. Jā, daļu no nepieciešamā varam uzņemt ar sabalansētu uzturu, tomēr nereti ir nepieciešama "palīdzība no malas", un tad talkā nāk līdzekļi no aptieku plauktiem.

Veselā miesā vesels gars, vai ne? Bet, ja neesam nodrošinājuši organismu ar tam nepieciešamo, tad nevaram gaidīt stipru imunitāti, pietiekamu enerģijas līmeni, nemaz nerunājot par faktu, ka ilgstoša dažādu vitamīnu un minerālvielu nepietiekamība var veicināt arī nopietnāku veselības problēmu rašanos.

Multivitamīni. Ilustratīvs attēls.
Multivitamīni. Ilustratīvs attēls. Foto: Abdul malik bin madrasah/Shutterstock.com

Bet kā neapjukt, ja papildus uzturam jāuzņem vairāk par vienu vitamīnu? No rīta vai vakarā? Pēc ēšanas vai tukšā dūšā? Ar ko kopā uzņemt, no kā izvairīties? Ir daudz jautājumu, kuri patiesībā ir ļoti būtiski, lai tu aptiekā neatstātu kaudzi naudas par vitamīniem un minerālvielām, kuri nepareizas lietošanas dēļ neuzsūcas pietiekami vai negatīvi ietekmē citu medikamentu vai vitamīnu darbību.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest