Rīgā skolēnu ēdienkartēs izmantos brīvos apstākļos turētu vistu olas (1)

CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Japan Image/Shutterstock.com

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta publisko iepirkumu noteikumos ieviesta jauna prasība ēdinātājiem - neizmantot sprostos turētu vistu olas.

Rīgas skolēnus ēdinās ar brīvos apstākļos turētu vistu olām.

Jaunā prasība nosaka, ka ēdinātāji galvaspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs varēs iepirkt tikai brīvos apstākļos turētu vistu olas vai kūtī turētu vistu olas.

Sākot no 2023.gada rudens, jaunajos departamenta iepirkumos ēdinātājiem ir noteikta prasība neizmantot olas, kuru ražošanā dējējvistas ir turētas sprostos. Jaunā prasība papildinājusi citus, jau iepriekš bijušos noteikumus, piemēram, atbilstību bioloģiskās lauksaimniecības, nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas vai lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas prasībām.

Kā informē pašvaldība, virzība uz atteikšanos no sprostos turētu vistu olu izmantošanas Latvijā norit jau kopš 2017.gada, kad pirmie mazumtirgotāji paziņoja par atteikšanos no sprostos dētu olu tirdzniecības ar pāreju līdz 2025.gadam. Šobrīd Latvijā no sprostos dētām olām atteikties ir apņēmušies jau gandrīz visi lielākie pārtikas veikalu tīkli, kā arī desmitiem restorānu, viesnīcu un pārtikas ražotāju.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu