Ēdieni no tā, kas jau ir ledusskapī
Nereti, paverot ledusskapja durvis, pirmā doma ir – te nekā nav, jāiet uz veikalu. Bet vai tiešām? Ja ieskatāmies vērīgāk, atrodas, piemēram, dažādi dārzeņi, nedaudz piena produktu, pa kādai olai... Virtuves skapītī noteikti atradīsies rīsi, griķi, makaroni vai maize, un patiesībā ir viss nepieciešamais gardai maltītei! Ja pašam trūkst ideju, kā pagatavot ēdienu no tā, kas atrodams ledusskapī, izmēģiniet "Rimi" lietotni “Iztukšo savu ledusskapi!”. Visticamāk, izdosies ietaupīt izdevumus vismaz par vienu ēdienreizi – bet varbūt pat par vairākām!
Par daudz ēdiena? Sasaldē citai reizei!
Ja nu tomēr gadījies pagatavot pārāk daudz, nesteidzieties ēdiena pārpalikumus izmest! Ja tos nav iespējams integrēt citas maltītes pagatavošanā, sasaldējiet kādai citai reizei!
Sasaldēt var ne tikai svaigus dārzeņus, zaļumus, ogas un augļus, bet teju jebko – buljonus, zupas, biezeņus, gaļas un zivju ēdienus, kūkas.
Vienīgi jāuzmanās ar ļoti sulīgiem produktiem, tos labāk sasaldēt sasmalcinātus, jo atlaižoties tie zaudēs tekstūru. Sasaldēti produkti noderēs, kad vajadzēs kaut ko ātri pagatavot – un nebūs lieki jātērējas.
Arī produktu pārpalikumi var kļūt par ēdienu
Diļļu kāti, dārzeņu mizas, garneļu čaumalas – daudz kas no tā, ko parasti izmetam atkritumos pēc ēdiena pagatavošanas, patiesībā var lieliski noderēt ēdiena pagatavošanai. Visi šie pārpalikumi ir lieliskas izejvielas gardam buljonam. Siera atlikumus var sakaltēt un izmantot picas pagatavošanai, bet no sakaltušas maizes – pagatavot grauzdiņus, ko pievienot salātiem un biezzupām.
- Šeit atradīsi dažādus radošus veidus un receptes, kā izmantot pāri palikušos pārtikas produktus, lai izvairītos no izšķērdēšanas un ietaupītu naudu par pārtikas precēm.
Gatavo krājumus ziemai
Lai aukstajos ziemas mēnešos nevajadzētu tērēties dārzeņu, augļu, konservu un ievārījumu iegādei, jau laikus piepildiet plauktus, sevišķi tad, ja jums ir pašiem savs dārzs. Rudens ir īstais laiks ievārījumiem, kompotiem, marinējumiem, konserviem, mērcēm, čatnijiem, kaltēšanai, žāvēšanai, skābēšanai un sālīšanai, lai ziemā ēstu gardi, veselīgi un bez liekiem tēriņiem!
Raksts tapis sadarbībā ar "Rimi Latvija".