Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Raimonds Zommers ieskicē, kāda varētu būt ēšanas kultūra tuvā nākotnē (1)

Restorāna "Entresol" īpašnieks šefpavārs Raimonds Zommers.
Restorāna "Entresol" īpašnieks šefpavārs Raimonds Zommers. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ēdiens  ir neatņemama mūsu ikdienas sastāvdaļa. Pamatā kā vajadzība, lai varam fiziski funkcionēt, bet ne tikai. Ēdiens ir arī daļa no kultūras. Par to, kas notiks ar ēšanas kultūru nākotnē, savu versiju podkāstā "Pats krējumiņš" ieskicēja šefpavārs Raimonds Zommers. 

Šefpavārs Raimonds Zommers apgalvo, ka restorāni arī nākotnē noteikti nepazudīs, jo allaž ir bijuši turīgi un labi situēti cilvēki. Tomēr pavāra prognozes ir, ka tādu nebūs daudz.

Kopumā šefpavārs uzskata, ka cilvēki dalīsies divās daļās: vieni varēs atļauties ēst labu, kvalitatīvu ēdienu, bet otriem diemžēl nāksies ēst to, ko fritē, ko var lielos apjomos dabūt, kā piemēru minot picu, ko jau šobrīd var dabūt no īpaši izveidotām picu cepšanas mašīnām. 

Kā iemeslu norādot, ka nebūs iespēju apmaksāt darbaspēku – tas kļūst dārgāks un arvien vairāk trūkst darbaroku.

Raimonda Zommera prāt, ēšanas kultūru pārņems masu ražotnes un mēs arvien vairāk ēdīsim jau iepriekš sagatavotu un sasaldētu.

Vairāk skaties raidījuma sižetā:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu