Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Kāpēc saskābušu zupu nedrīkst liet podā? (1)

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: victoras/Shutterstock.com

Ideālā pasaulē viss pagatavotais ēdiens allaž tiek notiesāts un nekas netiek laists zudībā. Realitātē situācijas mēdz būt dažādas un palaikam kaut kas, kas ir pagatavots, sabojājas. Arī zupas. Bet ko iesākt ar grāpja saturu?

Gana ierasts skats daudzās mājās ir katlu ar pāri palikušo ēdienu nest uz tualeti un tā saturu aizskalot. 

It kā jau liekas – kas tas tur slikts, caurules lielas, aizsērēties nekam nevajadzētu un, ja reiz ēdam zupu, tad arī videi neko sliktu tas nenodarīs.

Realitāte gan ir citāda.

Ēdiena pārpalikumi kanalizācijā un notekūdeņos sakrājas, pūst. Tas apgrūtina sistēmu darbību. Un nedrīkst aizmirst, ka vairums zupu ir ar zināmu daudzumu tauku, kas aplīp ap kanalizācijas cauruļu sieniņām un ilgākā periodā var arī tajās radīt zināmas problēmas.

Pārtikas atkritumus pareizi būtu šķirot:

  • Šķidrumus - var liet podā;
  • Taukus, eļļas - sadzīves atkritumos;
  • Biezumus - bio konteineros vai kompostā.
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu