Veids, kā vislabāk atbrīvoties no izlietotas eļļas (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: New Africa/shutterstock.com

Ēdienu gatavošana ar jebkuras šķirnes eļļu - dārzeņu, rapšu, zemesriekstu, avokado utt. - var apburoši pārveidot ēdiena tekstūru un garšu, bet atbrīvošanās no izlietotās eļļas ir mazāk patīkama. Un pareiza eļļas izmešana ir svarīga ne tikai tavu māju "veselībai", bet arī dabai.

Pārlej un izmet

Cepamās eļļas pārliešana kādā traukā un izmešana kopā ar sadzīves atkritumiem ir izplatīta un dzīvotspējīga eļļas izmešanas metode. Pēc izmantošanas ļauj eļļai atdzist un pēc tam pārlej to traukā, kuru ir iespējams noslēgt. Tā var būt iztukšota eļļas pudele, tukša saldējuma kastīte, izlietota ūdens pudele vai aizspiežams maisiņš.

Nelielu eļļas daudzumu vari ērti izmest, to sākotnēji no pannas uzsūcot, piemēram, virtuves dvielī vai avīzē.

Kāpēc eļļu vienkārši neliet izlietnē?

Viss, ko mēs izlejam izlietnē, nonāk dabā, un izlietota eļļa pilnīgi noteikti tai nav nepieciešama.

Otra lieta ir savu kanalizācijas cauruļu saudzēšana. Kad pie to iekšējām sieniņām pieķeras taukvielas, tās pamatīgāk pievelk arī citas aizskalotās lietas, piemēram, pārtikas krikumus, laika gaitā veidojot nopietnus aizsērējumus, kas var rezultēties arī ar cauruļu bojājumu.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu