Foto Gailenes, baravikas un ne tikai: cik maksā sēnes Itālijas kūrortpilsētā?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Baravikas
Baravikas Foto: Vents Lodziņš

Nebūt nav tā, ka meža sēnes ir cieņā un atrodamas tikai Latvijā un mūsu kaimiņvalstīs. Arī siltāka klimata valstīs ļoti labprāt bauda mūsu iecienītās baravikas un gailenes. Bet cik tās maksā?

Mēs nezinām, cik maksā sēnes katrā Itālijas tirgū vai veikalos, bet zinām, kāds ir piedāvājums kūrortpilsētas Sanremo tirgū, pateicoties ceļotāja Venta uzņemtiem foto. 

45 un vairāk eiro par kilogramu baraviku, 22 eiro par svaigām gailenēm, bet, ja šajā tirgū pirktu jau kaltētas baravikas, nāktos šķirties no vismaz 20 eiro par 100 gramiem sēņu. Neierastāk ir redzēt pārdošanā Cēzara sēnes jeb Cēzara mušmires, jo mūsu mežos tādas neaug. Kas interesanti, dažādi avoti vēsta, ka šīs mušmiru dzimtas sēnes ir ēdamas.

Tuvāk aplūkojot bildes, redzam, ka dažās kastītēs ievietotas nelielas lapiņas, kuras nav tur tāpat vien. Tie ir pārtikas higiēnas, mikologu inspekcijas izsniegti sertifikāti pārdevējam, kas izliekami kopā ar sēnēm tirdzniecības vietās.  

Konkrētie sertifikāti vēsta: "Sertificētās sēnes ir jāizlieto pēc termiskas apstrādes, kas jāveic pirms iespējamās sēņu bojāšanās. Ir svarīgi sēnes uzglabāt atbilstošos apstākļos visos tirdzniecības posmos, izmantojot oriģinālo konteineru, kuram pievienots šis sertifikāts. Ir aizliegts pievienot iepakojumā citas sēnes, pat tad, ja tās ir tās pašas sugas. Mikologa pienākumi un atbildība beidzas pēc sēņu sertifikācijas. Šo lapiņu nedrīkst izņemt no iepakojuma, kamēr tas nav pilnībā iztukšots." Uz sertifikāta ir arī sēņu lasīšanas datums, norādīta suga un svars, kas sākotnēji bijis iepakojumā.

Paldies Ventam Lodziņam par uzņemtajiem fotoattēliem:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu