Sēlijas salās uzņems 28 mājas kafejnīcas

9. un 10. septembrī
Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Mājas kafejnīcu dienas.
Mājas kafejnīcu dienas. Foto: Publicitātes foto

Māju kafejnīcu dienas visā Latvijā rit pilnā sparā un ik gadu iemanto arvien lielāku popularitāti. Tieši pēc mēneša 9. un 10. septembrī notiks Mājas kafejnīcu dienas Sēlijas salās. Apmeklētājus gaidīs sēļu saimnieki 28 mājas kafejnīcās, priecējot ar neparastām receptēm, rudens ražas tirdziņiem un kultūras programmu.

"Mājas kafejnīcu dienās" lauku saimniecību, vietējo kopienas entuziastu un uzņēmēju pagalmi, sētas un citas vietas kļūst par improvizētām kafejnīcām – sauktām par mājas kafejnīcām. Apmeklētājiem tā būs iespēja baudīt vietējo Sēlijas virtuvi, kā arī ļauties interesantai kultūras programmai.

Šajā gadā visā Sēlijā apmeklētājus gaidīs 28 mājas kafejnīcas. Saimnieki parūpējušies par īpašiem ēdieniem, kādus varēs baudīt vienīgi akcijas laikā 9. un 10. septembrī. Kalkūnu kultūrvietā “Augustplatz” tiks gatavota uz ķiršu skaidām kūpināta skumbrija. Raiņa muzejā “Tadenava” varēs uzzināt, kas ir zirņu pladītes un biguzis, bet Sēlpils pagasta brīvdienu mājā “Sprīdīši” galdā cels uz ugunskura vārītu Sēlpils brieža buljona zupu.

Foto: Publicitātes foto

Līdztekus gastronomiskajām baudām, Sēlijas saimnieki padomājuši arī par kultūru un atpūtu. Mājas kafejnīcā “Pie Vecā Stendera” Eglaines pagastā varēs iepazīties ar slavenā mācītāja un rakstnieka Gotharda Frīdriha Stendera muzeju. Dārza restorāns "Sīmaņi" Salas pagastā gaidīs uz gardēžu vakariņām ar džeza mūziku līdz pat 21.00 vakarā, bet “Pagalma svētkos Rubeņos” lauku labumu tirdziņā varēs iegādāties jauno rudens ražu.

Visās kafejnīcās apmeklējums obligāti iepriekš jāpiesaka! Norēķināšanās kafejnīcās tikai skaidrā naudā. Visa informācija par vietām, dalībniekiem un ēdienkartēm katrā Sēlijas mājas kafejnīcā ērti atrodama kartē ej.uz/kafejnicas_selijassalas, bet plašāk par akciju var uzzināt vietnē majaskafejnicas.lv.

Ceļotāju ievērībai:

  • Plānojot maršrutu, obligāti piesakiet savu apmeklējumu!
  • Kontaktinformāciju atradīsiet Sēlijas salu mājas kafejnīcu kartē, atverot konkrēto piedāvājumu.
  • Dažas kafejnīcas uzņem 1 dienu, citas 2 dienas. Pievērsiet uzmanību datumam un laikam!
  • Visi akcijas dalībieki ir noklausījušies Pārtikas un veterinārā dienesta lekciju par higiēnas normām pārtikas apritē.
  • Atcerieties, ka šīs nav “īstas” kafejnīcas un saimniekiem var nebūt iepriekšējas pieredzes viesu apkalpošanā. Mājas kafejnīcu būtība ir ciemošanās un mājās gatavota ēdiena baudīšana.

Sēlijā "Mājas kafejnīcās" norēķini būs iespējami tikai skaidrā naudā!

Māju kafejnīcu dienas ir reģionāla tūrisma galamērķa popularizēšanas pasākums, kas šogad notiek jau piekto gadu dažādos Latvijas reģionos no jūlija līdz oktobrim. Sēlijā tās organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), Lauku Ceļotājs / Baltic Country Holidays un kopienu sadarbības tīkls “Sēlijas salas”.

 

Kas ir Mājas kafejnīcu dienas?

Uz vienu vai divām dienām saimniecību pagalmi un citas vietas, kas ikdienā nav saistītas ar uzņēmējdarbību un ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu, pārvēršas par kafejnīcām. Interesentiem tiek piedāvāts nogaršot vietējo ēdienu, gūt lielisku garšas pieredzi, kā arī baudīt interesantu kultūras programmu.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu