Kad ieejam veikalā, esam priecīgi, ka burciņas ir aplīmētas ar skaistām etiķetēm, kas informē par produkta ražotāju, burku saturu un sniedz vēl virkni vērtīgas informācijas. Tomēr saimnieces, kuras ir nolēmušas šādām burkām dot otru iespēju un izmantot tās konservēšanā, no etiķetēm vislabprātāk atbrīvojas.
Kāpēc? Jo, pirmkārt, ne vienmēr izēstā gurķu burkā atpakaļ gribas pildīt gurķus, un tad tā gaužām dīvaini, kad uz burciņas uzzīmēti gurķi, bet iekšā, piemēram, zemeņu ievārījums. Otrkārt - mazgājot burkas, daļa etiķetes var nolupt un piešķirt burkām nevīžīgu skatu. Treškārt - mums visiem patīk skaistas lietas - etiķetes un līmes paliekas nosedz smuko burku saturu un kopumā neizskatās pievilcīgi.
Varētu šķist, cik tad tur tā darba - paņemt un nomazgāt burciņu. Bet realitātē tas nav tik vienkārši, jo daži ražotāji ir ļoti cītīgi piestrādājuši pie tā, lai etiķetes uz burciņām turas godam.
Un ja vēl etiķeti izdodas noņemt, var nākties pacīnīties ar neglītiem līmes pleķiem.
Domubiedru grupā portālā Facebook.com, kurā ar savām receptēm un padomiem dalās konservēšanas entuziasti, pavisam nesen šī tēma arī tika aktualizēta. Un kurš gan labāk zinās, kā ar negantajām etiķetēm tikt galā, kā tie, kuri to dara ik gadu konservēšanas sezonā?