Izplatītas kļūdas, kuras pieļaujam, dodoties piknikā

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Pikniks. Ilustratīvs attēls.
Pikniks. Ilustratīvs attēls. Foto: Moshnyatskaya Irina/Shutterstock.com

Maltīte meža ielokā, ezera krastā vai skaistā saulrietā pie jūras - tas, kas jāizbauda vismaz vienu reizi vasarā. Un vasara ir vēl tikai pusē, tāpēc, ja neesi vēl paspējis, ir uzdevums. Mājās jāsagatavo viss nepieciešamais, un tad jau var doties izbaudīt pikniku. Tomēr mēdzam pieļaut kļūdas, kas piknika prieku var sabojāt.

Portāls "Mashed" apkopojis populāras kļūdas, kuras pieļauj daudzi, kas izlēmuši doties piknikā. 

Pārtika pārāk ilgi karstumā, tiešā saulē

Drošība un veselība ir pirmajā vietā. Parūpējies par to, lai produkti, īpaši gaļa, piena produkti, kuros siltā vidē strauji var attīstīties organismam kaitīgas baktērijas, vai nu tiek apēsti pirmie, vai nolikti vēsumā, ja tos neviens neplāno ēst.

Tavā saimniecībā nav aukstuma somas

Piknikam lielākoties izvēlamies saulainas un siltas, pat karstas dienas. Ņemot vērā faktu, ka ēdiens līdz piknika vietai jānogādā un arī tur pavadīsiet ilgāku laiku, saimniecībā būtu jāparūpējas par aukstuma somas un aukstuma elementu iegādi. Speciālos elementus var aizstāt ar noslēdzamiem maisiņiem, kuros sasaldēts ūdens vai ievietoti ledus gabaliņi.

Nepiemērotu ēdienu izvēle

Šokolādes deserti, eleganti sendviči, dažādu veidu sieri, salāti krējuma mērcēs - viss ļoti gards, bet padomā divreiz, vai piemērots tavam piknikam. Ja ieturēsi maltīti ne karstā dienā vai vakara stundās - viss labi. Bet, ja laikapstākļi vasarīgi un tveicīgi, der atcerēties, ka šokolāde kūst, maizītes jāgatavo tādas, lai neizmirktu un neizjuktu. 

Augļu un dārzeņu nemazgāšana

Ja ir iespēja sagatavoties laicīgi - visus piknikam paredzētos augļus un dārzeņus mājās nomazgā, noslauki un ievieto transportēšanai ērtos traukos. 

Taču, ja tādas iespējas nav, parūpējies, lai tev līdzi ir tīrs ūdens, kurā varēsi gan noskalot vajadzīgos produktus, gan nomazgāt rokas.

Visa par daudz

Protams, gribas skaistu pikniku ar daudzveidīgu izvēli, tomēr pārcensties noteikti nevajag. Pirmkārt, tas prasa gan laiku, gan finansiālu ieguldījumu, lai to visu sarūpētu, otrkārt, tas arī jādabū līdz piknika vietai, un, treškārt, ja ēdiens nav paredzēts ilgstošai būšanai ārpus ledusskapja, viss neapēstais vienkārši aizies postā.

Neesi sarūpējis maisu atkritumiem

Tīrība ir jāievēro ne tikai savās mājās, bet arī dabā. Ko atnesi, tas aiz sevis jāsavāc - katrs smalkākais papīrītis, iepakojumi, dzērienu korķīši. Tāpēc esi apzinīgs un parūpējies, lai tev līdzi ir kāds maiss, kurā varēsi salikt nevajadzīgo un pēc tam vai nu izmest piknika vietā esošajā atkritumu urnā, vai vēl labāk - aizvest un izmest mājās.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu