Mājās pagatavots krēmsiers no vienas sastāvdaļas (2)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: SMarina/Shutterstock.com

Vidēji 200 grami krēmsiera bez papildinājuma ar garšaugiem un citiem labumiem veikalos maksā ap diviem eiro. Nav tas lētākais gardums, bet gards bez gala, vai ne? Labākais, ka šī siera līdzinieku vari pagatavot mājās, izmantojot tikai vienu produktu.

Svaigs, maigs, ļoti labu garšu un tekstūru - svaigais siers - un pagatavojams no ļoti vienkārša, maciņam draudzīgāka un viegli pieejama produkta - kefīra.

Jā, pagatavošana ir laikietilpīga, bet labā ziņa ir tāda, ka tev aktīvi šajā procesā nav jāpiedalās, tikai jādod visam laiks. 

Kas tad īsti jādara?

Jāsāk ar vietas izbrīvēšanu saldētavā, lai tajā ietilptu iepakojums tava iecienītā kefīra. Izvēlies kefīru tetrapakā vai mīkstajā iepakojumā, lai pēc tam no tā vari ērti atbrīvoties. Kefīrs plastmasas pudelē šoreiz nederēs.

Iepakojumu ar kefīru liec saldētavā, kur ļauj tam pilnībā sasalt. Tas vidēji prasīs kādas 12 stundas. Bet droši vari atstāt arī uz diennakti.

Kad kefīrs sasalis, jāķeras klāt pie nākamā posma - atkausēšanas. Ņem paku ārā no saldētavas un atbrīvo sasalušo kefīru no iepakojuma. Saldēto kefīra klucīti liec plastmasas caurdurī vai izmanto sietu, kurā ieklāj marli. 

Pirmo laiku, lai "iekustinātu" atkušanas procesu, vari turēt masu istabas temperatūrā, bet tad pārliec ledusskapī, lai izvairītos no nevēlamu baktēriju veidošanās, jo īpaši karstā laikā. 

Kad masa pilnībā atkususi - svaigais krēmsiers ir gatavs. 

Vidēji no 1 kg kefīra iegūsi aptuveni 250 gramus krēmsiera.

Sākotnēji tas var šķist graudains un biezs; ja tā, tad cītīgi ar karoti to izmaisi vai liec lietā blenderi - masa iegūs fantastiski zīdainu tekstūru. 

Un tālāk jau brīva vieta tavām garšu izpausmēm - papildini ar sāli, ķiploku pulveri, kādām citām sev tīkamām garšvielām, arī sasmalcināti zaļumi šeit iederas perfekti.

Komentāri (2)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu