Dažādu gaļu šašliks: ar kādām marinādēm izcelt gaļas labākās īpašības?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Gaļa marinādē - šašliks.
Gaļa marinādē - šašliks. Foto: Lena Ogurtsova/Shutterstock.com

Šašliks, lai arī ne gluži tradicionāls svētku ēdiens, ir kļuvis par neatņemamu Jāņu ēdienu. Un nav noslēpums, ka marinēt un grilēt varam dažādas gaļas - sākot no ierastās cūkgaļas un vistas, beidzot ar ekskluzīvāku liellopu un jēru. Kādas marinādes katram gaļas veidam piemērotākas?

“Daži uzskata, ka gaļa ir jāmarinē ilgi, citiem šķiet, ka pietiek ar dažām minūtēm, vēl kādam vispār patīk marinēt pēc cepšanas, un visiem ir taisnība. Gatavojot šašliku, ieteicams izmantot gaļu ar taukumu, taču, ja izvēlētā gaļa ir liesāka, to var padarīt sulīgāku, izmantojot eļļas, barbekjū tipa vai skābpiena produktu marinādes. Savukārt izcelt gaļas garšu iespējams, marinādei pievienojot katram gaļas veidam piemērotākās garšvielas, garšaugus un piedevas,” stāsta šefpavārs, Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis.

Šefpavārs iesaka šādas garšu kombinācijas:

Liellopa gaļas un medījuma garšu izceļ angļu un franču sinepes, mārrutki, pipari, sojas un austeru mērce, ingvers, sīpoli, čili, ķiploki, raudene, sarkanvīns, izteiktas garšas alus, kadiķogas, selerija, kanēlis, rozmarīns un timiāns;

Cūkgaļu lieliski papildina sīpoli, pipari, augu etiķis, kefīrs, plūmes, āboli, krievu un pilngraudu sinepes, sidrs, alus, baltvīns, salvija, ķiploki, pētersīļi, ingvers, sojas mērce, salami un čorizo desa, kūpināta paprika, brendijs, barbekjū mērce;

Jēra gaļu var kombinēt ar jogurtu, piparmētru, rozmarīnu, olīveļļu, ķiplokiem, salviju, tomātiem, seleriju, papriku, baltvīnu, sarkanvīnu, karija un harisas pastu, raudeni, pētersīļiem, citronu;

Truša gaļu labi papildinās olīveļļa, sviests, ķiploki, medus, piparmētra, baltvīns, tumīgs alus, raudene, pētersīļi, burkāni, kanēļa miza, ogas, lauru lapas, brendijs, kaperi, marinēti gurķi, puravi;

Cāļa, vistas un tītara gaļa lieliski garšos ar salviju, rozmarīnu, estragonu, citrusaugļiem, pētersīli, timiānu, dillēm, ķiploku, kūpinātu papriku, tomātiem, ingveru, citronzāli, bekonu, čorizo desu, Kajēnas pipariem, baltvīnu, sauso sidru, alu un barbekjū mērci.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu