Blanšēti, bet joprojām koši: kā saglabāt dārzeņu krāsu?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Sparģeļi. Ilustratīvs attēls
Sparģeļi. Ilustratīvs attēls Foto: Natalia Kupreychenko/Shutterstock.com

Blanšēt - uz noteiktu neilgu laika posmu iemērkt dārzeņus, augļus vai ogas verdošā ūdenī. Arī pavisam neilgu pavārīšanu pieskaita pie blanšēšanas. Lieliska metode, lai dārzeņi iegūtu vajadzīgo tekstūru, bet nezaudētu visas vērtīgās vielas. Bet kā ar krāsu? 

Pēc termiskas apstrādes dārzeņi mēdz zaudēt krāsu. Kāpēc? Jo gatavošanās process turpinās arī tad, kad dārzeņi izņemti no karstā ūdens, kā rezultātā iet bojā gan vērtīgās vielas, gan mainās tekstūra, gan krāsa no košās kļūst nesimpātiskāka. 

Labā ziņa - ir vienkārša metode, kā situāciju atrisināt.  Galvenais ir apstādināt gatavošanās procesu, tātad - produkti strauji jāatdzesē.

Kad esi blanšējis tik ilgi, cik nepieciešams, pārvieto produktus uz bļodu ar ledusaukstu ūdeni, ļaujot tiem atdzist. Un gatavs! 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu