Japāniete pārvērš īstus kruasānus un bagetes gaismekļos

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Par to cik pārtikas izmetam, jo tai beidzas derīguma termiņš, jo ražojam vairāk nekā patērējam, tiek runāts bez mitas. Un pareizi, jo situācijai ir jāmeklē risinājumi. Savdabīgu, bet tomēr veidu, kā izmantot neapēstus konditorejas labumus ir atradusi kāda Japānas māksliniece - biznesmene, kura pārvērš maizi gaismekļos.

Japāņu māksliniece pārvērš īstu maizi lampās. Un, nē, tās nevar ēst.

Izmantojot visdažādākos maizes izstrādājumus sākot no kruasāniem un beidzot ar bagetēm - "Pampshades" lampas maksā no 40 līdz aptuveni 220 dolāriem.

Nosaukums "Pampshades" ir vārdu "pan", kas japāņu valodā nozīmē maize un "lampshades" (lampas) Jukiko Moritas mērķis ir bijis ne tikai burtiski izgaismot telpu, bet arī "izgaismot" pārtikas izšķērdēšanas problēmu, kas ir aktuāla visā pasaulē, vēsta "Insider".

Kā rakstīts viņu mājas lapā: "Mēs pērkam nepārdotu maizi no partneru maiznīcas un izmantojam tās, lai izveidotu mūsu "Pampshades".

Lampas ir pārklātas ar antibakteriālu un pretsēnīšu līdzekli, lai lampu aizsargātu.

Ražošanas procesā maize tiek rūpīgi izdobta, kā rezultātā rodas nelielas plaisas vai nelieli caurumi, kas vēl vairāk piešķir lampai zemniecisko, amatniecisko raksturu. Lūdzu, ņemiet vērā, ka tie netiek uzskatīti par defektiem."

Kā saka šo maizes lampu autore Morita: "Maize vairs nav ēdama, bet tai ir piešķirts dzīvotspējīgs un noderīgs veidols."

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu