Rīgā vasaru ieskandinās ar pirmo saldējuma festivālu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Saldējums
Saldējums Foto: Alp Aksoy/Shutterstock.com

Vasaras ieskandināšana, izklaides parks visai ģimenei un kolosāli daudz garšīgu un jaunu saldējumu par kūstošām cenām – tas viss, kā arī garda muzikālā un kultūras programma ar Latvijā iemīļotu mūziķu koncertiem sagaidīs pirmā Rīgas saldējuma festivāla apmeklētājus.

Festivāls notiks šī gada 10. jūnijā no plkst. 12:00 līdz 21:00 pašā galvaspilsētas sirdī – Vērmanes dārzā. To rīko Latvijā vadošais piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmums “Food Union”, kultūras un muzikālo programmu organizē Rīgas pašvaldība. Pirmais Rīgas saldējuma festivāls iecerēts kā noslēdzošais notikums no ģimenes dienai veltītajiem pasākumiem, kas jūnijā tiek organizēti Rīgā.

Vairāk nekā 50 saldējumu vienuviet

Kādi saldējumi būs pieejami? Visi Latvijā populārākie, kurus veikalu plauktos atpazīstam pēc tādiem paaudzēs mīlētiem nosaukumiem kā “Pols”, “Tio”, “Ekselence” un “Jungle Pop”. Kopumā festivāla viesi varēs nogaršot vairāk nekā 50 dažādus šo zīmolu saldējumus – gan jau iepriekš iecienītos, gan pavisam jaunos, kas radīti šai vasaras sezonai. Līdztekus piedāvājumā būs arī saldējuma kokteiļi, saldējums burbuļvafelēs un visdažādāko veidu vafeļu glāzītēs, pat saldējums ar kafiju! Un, kā jau saldējuma festivālā piedien, – visi atvēsinošie gardumi, kas radīti šeit pat Rīgā Food Union ražotnē no augstākās kvalitātes piena un dabīgām piedevām, būs pieejami par īpaši patīkamām cenām.

“Saldējums ir īstākais vasaras vēstnesis, un tā baudīšana ir svētki paši par sevi. Mēs, Food Union, gribam šo vasaru padarīt vēl īpašāku ar atkalsatikšanos, svinēšanu un saldējuma baudīšanu, un kopīgu laika pavadīšanu ģimenes, draugu un savējo lokā. Ar ko vēl labāk to darīt, ja ne ar Rīgā ražotu saldējumu, un kur vēl labāk to darīt, ja ne vienā no skaistākajiem Rīgas parkiem – Vērmanes dārzā? Aicinām visus rīdziniekus, pilsētas viesus un vienkārši saldummīļus 10.jūnijā tikties pirmajā Rīgas saldējuma festivālā,” tā Ieva Lejniece, “Food Union” mārketinga vadītāja un valdes locekle Latvijā.

Radošas bērnu darbnīcas, izklaides jauniešiem un atpūta vecākiem

Pirmais Rīgas saldējuma festivāls priecēs tā apmeklētājus ne vien ar plašu saldējumu paleti, bet arī bezmaksas izklaides iespējām visdažādākajiem vecumiem un gaumēm. Tā ietvaros būs iekārtota īpaša “Tio” kokteiļnīca ar bērnu parku – stafetēm, veiklības izaicinājumiem un pavāru darbnīcu pašiem mazākajiem. Savukārt tropiskajā “Jungle Pop” siltumnīcā būs īpaši gaidīti tie ķipari, kuriem patīk sejiņu krāsošanas, masku un indiāņu galvasrotu darināšanas meistarklases. Aktīvāki bērni un pusaudži noteikti novērtēs “Pola” aukstumnīcas izklaides programmu, kurā būs ne vien ledusskulptūras kalšanas izaicinājums, bet arī leduslāča piepūšamā atrakcija un bumbiņu baseins. Protams, būs sarūpēta arī īpaša atpūtas vieta pieaugušajiem – eleganta “Ekselences” kafejnīca, kurā mierīgākā gaisotnē saldējuma desertus varēs baudīt ar tasi gardas kafijas.

Grandioza muzikālā programma

Bagātīgu kultūras un muzikālo programmu Vērmanes dārza estrādē sarūpēs Rīgas pašvaldība. Muzikālā programma priecēs apmeklētājus no plkst. 12:00 līdz 21:00 ar bērnu deju kolektīva “Teiksmiņa” un muzikālā ansambļa “Knīpas un knauķi” uzstāšanos, dienu noslēdzot ar lielās skatuves zvaigznēm – BŪŪ un PRUSAX, kā arī grupām “Citi zēni” un “Carnival Youth”.

Dažas saldējuma receptes iedvesmai: 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu