Ar visu mizu krāsnī cepti kartupeļi, vienalga, vai kā piedeva, vai ēdiena galvenā zvaigzne, - kraukšķīga miziņa ārpusē un mīksts, gaisīgs vidus - ir patiesi neatvairāms gardums. Bet, kad nonākam pie šādu kartupeļu cepšanas mājās, rokas nolaižas, jo vidējais laiks šādu kartupeļu pagatavošanai ir stunda un pat pusotra!
Triks, kas ļauj uz pusi samazināt kartupeļu cepšanas laiku (1)
Ir visādi gudrie un modernie rīki nopērkami, kas paredzēti ātrākai produktu izcepšanai, bet var ietaupīt naudu un vietu virtuvē, izmantojot visparastākās metāla tējkarotes.
Pavārs Fils Vikerijs dalījās ar šo tējkarotes triku britu televīzijas raidījumā "This morning", paskaidrojot, ka tējkarote, kas iedurta dārzeņa vidū, samazina gatavošanas laiku par aptuveni 20 minūtēm, jo tā sakarst un cepina kartupeli no iekšpuses.
Vēl viens padoms no pavāra: lai lielāks kartupelis, ko cep veselu, izņemts no krāsns, temperatūras svārstību dēļ nesasprāgtu, pirms cepšanas tam iegriež mizu.