Kā iebiezināt mērci, izmantojot kartupeļu vai kukurūzas cieti?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Ciete. Ilustratīvs attēls
Ciete. Ilustratīvs attēls Foto: Michelle Lee Photography/Shutterstock.com

Vai var šķidru buljona, krējuma vai cita tipa mērci padarīt biezāku, nenolejot šķidrumu? Var! Un tam vislabāk palīdzēs kartupeļu vai kukurūzas ciete. Bet, lai mērci nepadarītu nebaudāmi kunkuļainu, ir jāzina, kā to darīt pareizi.

Ciete - gan kartupeļu, gan kukurūzas - ir lielisks biezinātājs. Tas nav noslēpums daudziem, bet tie, kas nekad to nav izmantojuši, nezinot īstās metodes, varētu saskarties ar situāciju, kad mērce tiek sabojāta, jo tajā izveidojas nepatīkama izskata un tekstūras kunkuļi. 

Lai iebiezinātu mērci vai zupu, vispirms ir jāpagatavo maisījums, kurā izmanto aptuveni vienādās proporcijās cieti un ūdeni vai citu šķidrumu, ar nosacījumu, ka tas ir auksts.

Kas tad īsti jādara?

Nelielā traukā jāsamaisa ciete ar ūdeni, aukstu buljonu, pienu vai citu produktu, kas iederīgs ēdienā, kuru gatavo, un viss rūpīgi jāmaisa, līdz izveidojas viendabīgs šķidrums.

Pagatavoto cietes maisījumu pakāpeniski, intensīvi maisot, pievieno ēdienam. Tad visu uzvāra, lai izzūd cietes garša un noslēdzas iebiezināšanas process.

Cik daudz vajag cietes, tas gan ir sajūtu un eksperimentu jautājums. Labāk allaž pievienot nelielās porcijās, vērot, kāds ir rezultāts, un, ja nepieciešams, pievienot papildporciju cietes maisījuma. 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu