Siltās dienas uzņem apgriezienus. Brīvdienas, kad varam tās pavadīt dabā, nevis satinušies siltās segās, kļūst vēl patīkamākas, un tam visam klāt pasakainā grilēšanas sezona. Bet kur marinēta gaļa, tur iesmi vai grila restes. Kur tas viss, tur arī neizbēgami tīrīšanas procesi, lai inventārs vienmēr gatavs nākamai cepšanas porcijai. Kāpēc jāņem piknikā līdzi svaigs sīpols?
Kādam nolūkam noder sīpols pēc šašlika cepšanas?
Nē, šoreiz sīpols nav domāts ne kā piedeva pasniegšanai, ne gaļas marinēšanai. Stāsts par tīrību.
Pieredzējušām saimniecēm ir sava metode, kas ļaus iesmiem un restēm neapaugt ar piedegušu netīrību.
Piknika grozā allaž līdzi daži lieli sīpoli, kurus pārgriež uz pusēm, un ar tiem rūpīgi norīvē grilēšanas piederumus. Tauki un kvēpi tiek notīrīti neticami viegli. Pēc tam atliek tikai mājās visu noskalot vai vismaz noslaucīt, informē "Postimees".
Būtiski gan ir šo tīrīšanas procesu veikt uzreiz pēc grilēšanas. Ja iesmi nostāvējušies, tad vien būs jāņem talka birstīte, ziepjūdens un kārtīgi jāberž.