Bez nevēlamas "pievienotās vērtības": ieteikumi rūpīgai augļu mazgāšanai

Receptes.lv
Facebook Draugiem Whatsapp Pinterest
Comments 1
Apelsīni izlietnē.
Apelsīni izlietnē. Foto: DimaBerlin/shutterstock.com

Āboli, citroni, apelsīni, melones, mango - pasaule ir vaļā un mēs varam svaigus augļus ēst cauru gadu. Gan tādus, kas aug mūsu pašu platuma grādos, gan no eksotiskām zemēm atvestus. Bet kā kopā ar vitamīniem nesaēsties citas vielas, skaidro raidījums "4. studija".

Augļi bieži mēro tālu ceļu, un tādēļ tos apstrādā ilgākam svaigumam un glītākam izskatam.

Daļu augļu ievāc zaļus un apstrādā diviem mērķiem:

  • lai nebojājas;
  • lai pārāk strauji nenogatavojas.

Pirms nonāk veikalā, tos uzglabā speciālās kamerās, bet tad, kad laiks uz veikalu, tos atkal apstrādā, lai tie beidzot nogatavotos. 

Jāsatraucas vairāk par augļiem, kuriem ir plāna miza un kuru mizu mēs mēdzam ēst.

Karsts ūdens un birstīte - pamatu pamats.

Bet der atcerēties par tādiem dabīgajiem līdzekļiem, kas atrodami teju katrā virtuvē, - sodu, sāli un etiķi. Tie palīdz augļus nomazgāt kārtīgi, nesatraucoties par kādu ekstra kaitējumu. 

Vairāk par augļu mazgāšanu skaties raidījuma sižetā!

Facebook Draugiem Whatsapp Pinterest
Comments 1

Tēmas

Receptes.lv iesaka
Lasītākais šonedēļ
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu