Bez nevēlamas "pievienotās vērtības": ieteikumi rūpīgai augļu mazgāšanai (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Apelsīni izlietnē.
Apelsīni izlietnē. Foto: DimaBerlin/shutterstock.com

Āboli, citroni, apelsīni, melones, mango - pasaule ir vaļā un mēs varam svaigus augļus ēst cauru gadu. Gan tādus, kas aug mūsu pašu platuma grādos, gan no eksotiskām zemēm atvestus. Bet kā kopā ar vitamīniem nesaēsties citas vielas, skaidro raidījums "4. studija".

Augļi bieži mēro tālu ceļu, un tādēļ tos apstrādā ilgākam svaigumam un glītākam izskatam.

Daļu augļu ievāc zaļus un apstrādā diviem mērķiem:

  • lai nebojājas;
  • lai pārāk strauji nenogatavojas.

Pirms nonāk veikalā, tos uzglabā speciālās kamerās, bet tad, kad laiks uz veikalu, tos atkal apstrādā, lai tie beidzot nogatavotos. 

Jāsatraucas vairāk par augļiem, kuriem ir plāna miza un kuru mizu mēs mēdzam ēst.

Karsts ūdens un birstīte - pamatu pamats.

Bet der atcerēties par tādiem dabīgajiem līdzekļiem, kas atrodami teju katrā virtuvē, - sodu, sāli un etiķi. Tie palīdz augļus nomazgāt kārtīgi, nesatraucoties par kādu ekstra kaitējumu. 

Vairāk par augļu mazgāšanu skaties raidījuma sižetā!

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu