Vai Turcijas soda, kas nešķīst ūdenī, der cepšanai?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: MICHAEL CHIARA/Unsplash.com

Ūdenī nešķīstoša soda - tas jau vairs nav pārsteigums daudzās mājsaimniecībās. Ir zināms arī iemesls, kāpēc pēkšņi tādas izmaiņas. Bet vai sodas nešķīšana ūdenī nozīmē, ka tā nav izmantojama kulinārijā?

Tātad - kādreiz soda tika ievesta no Krievijas, bet sankciju dēļ piegādātājs ir mainīts un šobrīd ir Turcija. Soda nedaudz atšķiras - aukstā ūdeni tā nešķīst. Ja nepieciešams šķīdināt, jāizmanto silts ūdens.

Bet kā ar sodas izmantošanu cepšanai? Raidījums "4. studija" salīdzināja abas sodas, cepot kēksiņus. Secinājums vienkāršs - ne "uz aci", ne pēc garšas atšķirības nav, tāpēc cepam droši, bet, ja šķīdinām ūdenī, tad siltā. 

Vairāk skaties raidījuma sižetā:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu