Ūdenī nešķīstoša soda - tas jau vairs nav pārsteigums daudzās mājsaimniecībās. Ir zināms arī iemesls, kāpēc pēkšņi tādas izmaiņas. Bet vai sodas nešķīšana ūdenī nozīmē, ka tā nav izmantojama kulinārijā?
Vai Turcijas soda, kas nešķīst ūdenī, der cepšanai?
Tātad - kādreiz soda tika ievesta no Krievijas, bet sankciju dēļ piegādātājs ir mainīts un šobrīd ir Turcija. Soda nedaudz atšķiras - aukstā ūdeni tā nešķīst. Ja nepieciešams šķīdināt, jāizmanto silts ūdens.
Bet kā ar sodas izmantošanu cepšanai? Raidījums "4. studija" salīdzināja abas sodas, cepot kēksiņus. Secinājums vienkāršs - ne "uz aci", ne pēc garšas atšķirības nav, tāpēc cepam droši, bet, ja šķīdinām ūdenī, tad siltā.
Vairāk skaties raidījuma sižetā: