
Ūdenī nešķīstoša soda - tas jau vairs nav pārsteigums daudzās mājsaimniecībās. Ir zināms arī iemesls, kāpēc pēkšņi tādas izmaiņas. Bet vai sodas nešķīšana ūdenī nozīmē, ka tā nav izmantojama kulinārijā?
Ūdenī nešķīstoša soda - tas jau vairs nav pārsteigums daudzās mājsaimniecībās. Ir zināms arī iemesls, kāpēc pēkšņi tādas izmaiņas. Bet vai sodas nešķīšana ūdenī nozīmē, ka tā nav izmantojama kulinārijā?
Tātad - kādreiz soda tika ievesta no Krievijas, bet sankciju dēļ piegādātājs ir mainīts un šobrīd ir Turcija. Soda nedaudz atšķiras - aukstā ūdeni tā nešķīst. Ja nepieciešams šķīdināt, jāizmanto silts ūdens.
Bet kā ar sodas izmantošanu cepšanai? Raidījums "4. studija" salīdzināja abas sodas, cepot kēksiņus. Secinājums vienkāršs - ne "uz aci", ne pēc garšas atšķirības nav, tāpēc cepam droši, bet, ja šķīdinām ūdenī, tad siltā.
Vairāk skaties raidījuma sižetā: