Kas noticis ar sodu, ka tā nešķīst ūdenī?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Alexeysun/Shutterstock.com

Soda, kas nevis izšķīst, bet saveļas kunkuļos tūlīt pēc tam, kad iebērta ūdenī. Ar šādu pārsteidzošu situāciju saskārusies kāda raidījuma "Bez tabu" skatītāja. Raidījums skaidro, kas mainījies.

Pēc divu dažādu, lai arī viena zīmola sodas paciņu iegādes (uz vienas paciņas neierobežots derīguma termiņš (izcelsmes valsts - Krievija), otrai 2024. gads (izcelsmes valsts - Turcija)), veikts tests, kurā noskaidrots, ka soda, kurai norādīts termiņš, patiesi ūdenī saveļas kunkuļos, kuri neizšķīst.

Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvis skaidro, ka prece ir apstiprināta un atbilst prasībām, tomēr uzskata, ka ražota konkrētam tirgum, šajā gadījumā Turcijas. Un nav teikts, ka tai obligāti jāšķīst ūdenī, kā esam raduši.

Pēc salīdzināšanas laboratorijā Krievijas paraugs ir smalkāks, bet Turcijas ir kristāliskāks. 

Zīmola pārstāvji norāda, ka šobrīd sadarbība ar Turciju pārtraukta, jo, lai arī produkts atbilst visām kvalitātes prasībām, tas atšķiras no tā, kādu patērētājs Latvijā ir ieradis saņemt.

Uzņēmums "Voldemārs" plāno turpmāk iegādāties produktu no Eiropas Savienības, cerot saņemt tādu sodu, pie kuras esam līdz šim pieraduši.

Vairāk skaties sižetā:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu