Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Bez liekas ķēpas un ar veseliem pirkstiem: šefpavāra knifs veiklai sīpolu griešanai

Raksta foto
Foto: GCapture/Shutterstock.com

Sīpolu griešana jau tā nav nekāda pastaiga pa ziedošu pļavu. Darbiņš mēdz būt piņķerīgs, jo sīpols tā uzbūves dēļ ir gana nepaklausīgs un mēdz sadalīties, ja to nepietiekami cieši tur vai arī neizmanto profesionāļa ieteikumus.

Nepietiek ar to, ka, mizojot un griežot sīpolu, bieži vien birst asaras, papildus tam, ja nav pietiekami labu griešanas iemaņu, sīpola nepaklausīgā daba var apgrūtināt vēlamā rezultāta iegūšanu un neveiklākās situācijās beigties ari ar kādu traumu, kurā nazis sastopas ar pirkstu.

Tu noteikti visu dari pareizi, izņemot vienu mazu niansi.

Kad mizo sīpolu, nevajag griezt nost to daļu, kur bijusi sīpola saknīte.

Tā saturēs kopā sīpola daudzos slānīšus un ļaus tev ērtāk, nesatraucoties par to, ka katra daļa slīd uz savu pusi, sagriezt sīpolu vajadzīgajos gabaliņos. 

Precīzas norādes par ērtāko sīpolu griešanu raidījumā "Šefu gaidījāt" sniedz šefpavārs Raimons Zommers. Skaties, kā šefpavārs apmāca Mārtiņu Spuri sīpolu griešanā:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu