Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Kas modē pavasarī bez dillēm un lociņiem?

Fenheļi
Fenheļi Foto: KarepaStock/Shutterstock.com

Lociņi un dilles ir klasika, kad iedomājamies par pavasara garšu, bet šoreiz palūkosimies uz ko netradicionālāku! Turpinājumā pieci interesanti produkti, ko ir vērts iekļaut pavasara iepirkumu grozā.

Pēc garās ziemas nav nekā patīkamāka kā svinēt pavasari ar jaunām, krāsainām un garšīgām lietām. Tāpat kā apģērbs tiek pielāgots laikapstākļiem, tā arī produktu iepirkumu grozos parādās jaunas, pavasarīgas tendences. Pārtikas un ikdienas interneta lielveikals Barbora.lv piedāvā ieskatīties iepirkumu “modē”, lai gūtu iedvesmu jaunām maltītēm un garšu piedzīvojumiem.

Fenhelis

Viss fenheļa augs ir ēdams un ir piemērots visdažādākajām gatavošanas vajadzībām. Auga kātus var pievienot zupām un sautējumiem, tā var būt arī laba piedeva pie gaļas ēdieniem. Savukārt fenheļa lapas ir lieliska alternatīva dillēm vai pētersīļiem, kas pilda garšvielas funkciju dažādiem ēdieniem. Šis augs satur arī A, C, B6 un citus vitamīnus, kas ierobežo brīvos radikāļus, kuri izraisa priekšlaicīgu novecošanu. Ak, un vēl viena lieta — fenhelis un jūras veltes ir kā sapnis pavasara vakarā - ideāla kombinācija.

Maurloki

Maurlokiem nav nepieciešama īpaša sagatavošana, jo tos bieži izmanto neapstrādātus, svaigus un kā garnējumu. To garša lieliski sader ar jebkuru pikantu ēdienu, un spilgti zaļā krāsa izskatās skaisti. Maurloku ziedi ir lieliski piemēroti kā garnējums vai piedeva, piemēram, vistas ēdieniem. Papildus var pagatavot maurloku sviestu ar sasmalcinātiem purpursarkanajiem ziediem vai izmantot to, lai pagatavotu maurloku ziedu aioli.

Selerijas

Selerijas ir mazkaloriju un zema tauku satura dārzenis, ko bieži ēd kā uzkodu, un to var atrast gandrīz jebkurā dārzeņu platē. Tas lieliski iederas zupās, sautējumos un sacepumos. Vairums šo dārzeni izmanto “šķidrā veidā”, pagatavojot veselīgo svaigu seleriju sulu. Gardēži novērtēs sāls un šā dārzeņa sēklu maisījumu. Protams, nevajag aizmirst par selerijas sakni, ko ir viegli pagatavot – var baudīt vienkārši sagrieztu šķēlītēs, sarīvētu pievienot zupām vai sautējumiem, apcept uz grila vai kopā ar mandolīnu pievienot salātiem.

Pak Choi

Iespējams, tu šo augu jau lieto uzturā. Tas zināms ar vairākiem nosaukumiem - pak choi, bok choy, zirga auss, Ķīnas selerijas kāposts vai baltais sinepju kāposts. Tā lapas un kātu tekstūra ir kraukšķīga un garša līdzinās kāposta un spinātu niansēm. Pak choi vislabāk lietot svaigā veidā, bet var arī pagatavot uz pannas vai sautējot buljonā pāris minūtes.

Rukola

Svaigām rukolas lapām ir raksturīgs pikants aromāts, to garša var būt spilgta, piparota un nedaudz rūgta atkarībā no brieduma pakāpes. Rukolu parasti ēd termiski neapstrādātu, tāpat kā citus lapu zaļumus, piemēram, salātus vai spinātus. Tā lieliski iederēsies kazas siera salātos, kā garnējums picai vai kā galvenā sastāvdaļa pesto, nomainot zināmo baziliku. Rukolas pikantums līdzsvaro daudzas garšas, sākot no vīģu salduma līdz kazas siera asumam.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu