Maltā gaļa: vai mainījusi krāsu nozīmē sabojājusies?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Maltā gaļa. Ilustratīvs attēls.
Maltā gaļa. Ilustratīvs attēls. Foto: E.A.Photo/Shutterstock.com

Izteikti sarkana - liellopa, raibi sārta - cūkgaļas, maigi rozā - putnu gaļas - šādi lielākoties redzam safasētu vai aiz vitrīnas samaltu dažādu dzīvnieku un putnu gaļu, kuru vēlāk labprāt vāram zupās, liekam kotletēs, sacepumos un virknē citu pasakainu ēdienu. 

Ne vienmēr mājās atnesto malto gaļu ir paredzēs tagad un tūlīt gatavot. Gatavošanai tuvākajā laikā ieliekam to ledusskapī, bet, ja skaidrs, ka jāgatavo pēc vairākām dienām, uzglabāšanai izmantojam saldētavu. 

Tiekot līdz gaļas gatavošanai ir nācies sastapties ar situāciju, kad maltā gaļa no krāsas, pie kuras esam pieraduši, kļuvusi citā tonī - visbiežāk pelēcīga? Ko tas nozīmē? Vai gaļa bez šaubām izmetama uz līdzenas vietas?

Krāsu gaļa var mainīt, ja bijusi sasaldēta, ja pakļauta ilgstošākai skābekļa un gaismas ietekmei, ka arī ja iepakojumā bijis mitrāks. Nereti krāsu nomaina tikai gaļas virsēja kārta, bet dziļāk tā ir koša, tāda kādu to esi ieradis redzēt.

Tikai krāsas maiņa parasti nenorāda, ka ka gaļa ir sabojājusies. Ja esi to droši - atbilstoši visiem pareizas gaļas uzglabāšanas nosacījumiem uzglabājis ledusskapī un tai nepiemīt ne smaka un nav mainījusies arī tekstūra (kļuvusi lipīga vai gļotaina), tā būs droša ēšanai pēc termiskas apstrādes.

Atgādinām un aicinām ar lielu rūpību izvērtēt vai produkts nav sabojājies, lai nenodarītu kaitējumu savai veselībai!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu