Apskatāma izstāde "Virtuve - saimnieces lepnums"

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Tautas lietišķās mākslas izstāde "Virtuve - saimnieces lepnums"
Tautas lietišķās mākslas izstāde "Virtuve - saimnieces lepnums" Foto: Kornēlija Vītola

Latviešiem izsenis virtuve ir ģimenes pulcēšanās vieta, mājas sirds, vieta ne tikai ēst gatavošanai, bet arī ģimeniskām sarunām, tradicionāli tā ir mājas saimnieces valstība. 

Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" 2. stāva vitrīnā no 15.marta līdz 16.aprīlim apskatāma triju Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" tautas lietišķās mākslas studiju - TLMS "Austra", TLMS "Ataudze" un TLMS "Puduris" veidotu darbu izstāde.

Tautas lietišķās mākslas izstādē "Virtuve - saimnieces lepnums" apkopoti priekšmeti, kas saistīti ar virtuvi, ar mājām - pīti klūgu grozi un trauki, pītas meldru kārbas un austi galdauti, dvieļi, priekšauti, grīdceliņi un citas tekstilijas, kuras telpai piešķirs mājai raksturīgo noskaņu.

TLMS "Austra" ir aušanas studija, tās dalībnieki apgūst un praktizē dažādas aušanas tehnikas, TLMS "Ataudze" dalībnieki darbojas ar smalko dabas materiālu - meldru, donīšu, sakņu pīšanu, pinot gan praktiskus, gan dekoratīvus priekšmetus. TLMS "Puduris" krāso klūgas un no tām pin grozus, traukus, kārbas, interjera priekšmetus.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu