Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Uz letes vai ledusskapī: kā uzglabāt gurķi, lai tas ilgstoši svaigs un baudāms?

Raksta foto
Foto: LETA

Uz virtuves letes? Ledusskapī kādā plauktā? Dārzeņu atvilktnē? Kur un kā likt gurķi, lai tas nesavīst, nesapelē, nesapūst? 

Ja domā, ka gurķa vieta ir ledusskapī, tev ir taisnība. Tiesa gan, vienkārši ielikšana ledusskapī vienalga var beigties ar gurķa ātru sabojāšanos. Kāpēc? Jo mitrums, kas ir ledusskapī, kā arī dažādi citi dārzeņi un augļi, kas novietoti blakus, var likt gurķim sapūt.

Kulinārijas portāls "My recipes" atklāj veiksmīgāko veidu, kā pareizi uzglabāt veselu gurķi:

tas jāietin papīra dvielī un jāievieto noslēdzamā maisiņā vai kastītē un, protams, jāliek ledusskapī.

Tādējādi dārzenis tiks pasargāts no nevēlamā mitruma, kas liek tam ļoti ātri sabojāties.

Ja gurķim gabaliņš ir nogriezts, uzglabā tāpat, bet ņem vērā, ka šāds gurķis, pat pareizi uzglabāts, ir jāapēd ātrāk neka vesels.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu