Solis, kuru nedrīkst izlaist, gatavojot kartupeļu biezeni

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Kartupeļu biezenis ar panētu zivi. Ilustratīvs attēls.
Kartupeļu biezenis ar panētu zivi. Ilustratīvs attēls. Foto: Angelika Heine/Shutterstock.com

Ir pavisam mazs noslēpums, kas tavu kartupeļu biezeni padarīs vēl labāku. Un nē, tas nav stāsts par kādām īpašām piedevām, bet gan par to, kā pareizi pievienot sviestu un pienu.

Viss ir neiedomājami vienkārši.

Piena produktiem, kurus pievieno kartupeļiem, jābūt vismaz istabas temperatūrā.

Jā, tieši tik vienkārši.

Sviests kopā ar pienu ir ļoti svarīgi komponenti, lai iegūtu patiešām labu kartupeļu biezeni, — ja vien, protams, nevēlies vegānisku versiju.

Neatkarīgi no izmantotās kartupeļu biezeņa receptes, viena lieta, kas vienmēr jāatceras, ir tā, ka piena produktu temperatūrai, kad to pievieno kartupeļiem, ir ļoti liela nozīme.

Lai katru reizi iegūtu vislabāko rezultātu, vienmēr viegli sasildi sviestu un pienu pirms pievienošanas kartupeļiem, nevis pievieno aukstus piena produktus tieši no ledusskapja.

Kāpēc?

Siltie piena produkti uzsūcas ātrāk un vieglāk, mazāk maisot, nekā tad, ja tie auksti.

Auksts sviests un krējums slikti iesūcas kartupeļos, tāpēc, lai  daudz vairāk jāmaisa, kas nozīmē risku kartupeļus "pārmīcīt", liekot tiem kļūt lipīgiem un smagnējiem, nevis mīkstiem un gaisīgiem, kas padara labu biezeni tik neatvairāmu.

Vēl aukstu piena produktu pievienošana atdzesē biezeni — un auksts tas nav tik gards.

Tātad - parūpējies, lai produkti vismaz istabas temperatūrā, bet, ja ir iespēja, vari tos mazliet arī nelielā katliņā uzsildīt. Lai garšīgi!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu