Ne vienā vien mājā zivs tiek gatavota tieši tik reti, ka bēdiņa liela, ja, izņemot no cepeškrāsns, top skaidrs, ka rezultāts nav tāds, kā sākotnēji cerēts. Izrādās, ka, cepot zivi krāsnī, nereti tiek pieļautas trīs būtiskas kļūdas.
Izplatītākās kļūdas, gatavojot zivi cepeškrāsnī
Zivi ieteicams cept tieši krāsnī, lai tā saglabātu pēc iespējas vairāk vērtīgo vielu, tomēr rezultāts ne vienmēr atbilst cerētajam. Apskatām trīs būtiskākās kļūdas, kas var sabojāt zivtiņu.
Garšvielas un piedevas
Ja plāno cept veselu zivi, parūpējies par papildu garšvielām. Tās ir nepieciešamas, lai zivs būtu sulīga.
Zivīm var pievienot citrona gabaliņus, sīpolus, dažādus garšaugus. Noteikti arī garšvielas. Tas ļaus gatavajai ceptajai zivij būt sulīgākai un aromātiskākai.
Temperatūra
Neaizmirsti uzsildīt cepeškrāsni. Tad ēdiens pagatavosies ātrāk un būs sulīgāks.
Ieliekot zivi cepties neuzkarsētā krāsnī, ievērojami pagarināsies gatavošanas laiks un būtiski pieaugs risks to padarīt sausu un bezgaršīgu.
Laiks
Kā reiz teica Mārtiņš Rītiņš - nekas nevar būt sliktāks par pārceptu lasi. Bet patiesībā par jebkuru zivi.
Tikai ļoti lielas zivis jācep ilgāk nekā 40 minūtes. Bet gabaliem pietiek ar 15 - 20 minūtēm, tāpēc nekautrējies laiku pa laikam iemest aci krāsnī, lai nepieļautu, ka zivs paliek sausa un nebaudāma.