Vai arī esi starp tiem cilvēkiem, kuriem ļoti garšo pildītas tortiljas, gan ar ar vistu un dārzeņiem, gan malto gaļu, bet labprāt atsakies no gatavošanas, kad iedomājies par piņķerīgo tortilju satīšanas brīdi?
Kā satīt perfektu tortilju?
Saliec pildījumu un tad jātin ciet... Kas tikai tajā brīdī nenotiek - te saplīst tortilja, citā reizē pildījums šķīst uz visām pusēm, tad it kā aizloki, bet brīdī, kad atlaid rokas, tortilja attinas vaļā. Noskaņojums un apetīte pazūd ātri.
Bet vai tiešām tortilju satīšana ir tik sarežģīta?
Nav!
Laba tehnika, treniņš un laba balansa izjūta - pamatlietas, lai tev viss izdotos.
Lūk, trīs vienkārši veidi, kā satīt tortilju:
@comessafoods If you've ever struggled with how to fold a wrap without losing control of your fillings, we're here to help. Here's your step-by-step guide to folding a wrap, the right way. 🌯 #tortilla #howto #tutorial #dailyfoodfeed #dinnerideas #healthymeals #lunchideas #wraps #quickfood #foodiesofsa #foodiesofinstagram #healthylifestyle #healthyfood #easymeals #howtofoldawrap #breadmaking #foodstagram #bread #f52grams #foodtutorial #recipeoftheday #flatbreads #vegan #flatbread #easyrecipes #shoplocal ♬ original sound - comessafoods
Un arī šis liekas ļoti klasisks un ērts veids. Te skaidrs, ka nekas neiztecēs pa apakšējo galu, kamēr ēdīsi:
@mattiastable Reply to @samfound ♬ Clouds - Luke Faulkner
Lai izdotos ir jāņem vērā vēl dažas būtiskas nianses:
Tortiljām jābūt svaigām un kvalitatīvām. Ja tās nebūs elastīgas, tās locījuma vietās plīsīs. Elastīgākas tās var padarīt, dažas sekundes uzsildot mikroviļņu krāsnī;
Samērība ir panākumu atslēga - ja pildījuma ir par daudz, lai cik laba tīšanas tehnika tev būtu, nekas nesanāks, tāpēc pirmo vari taisīt kā testa versiju, ieliekot mazāk sastāvdaļu, nekā gribētu, lai saprastu, vai, liekot vairāk, tortilju veiksmīgi aiztīsi;
Kad pēc satīšanas vēlies to apgrauzdēt uz pannas, savienojuma vietu liec uz leju, lai tā pirmā sacepas un pildījums vairs nevar izmukt.