Video ⟩ Vai veikalā jāmaksā par nejauši sadauzītu dzēriena pudeli? (4)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Sasista vīna pudele lielveikalā. Ilustratīvs attēls.
Sasista vīna pudele lielveikalā. Ilustratīvs attēls. Foto: Malgorzata Surawska/Shutterstock.com

Iegādājoties preces 200 eiro vērtībā kādā no Ogres veikaliem, tā darbinieki klientei likuši samaksāt ari par nejauši sasistu vīna pudeli. Vairāk par situāciju un vai par netīšām sasistu pudeli pircējam jāmaksā, skaidro raidījums "Bez tabu".

"Netālu no kasēm ir alkohola stends. Manevrējot ar ratiem, caurules gals, kas līda ārā no ratiem, aizķēra vīna pudeli.

Tā nokrita un saplīsa. Pārdevējas teica, ka jāsamaksā par vīnu. Tad ieradās kaut kādas divas sievietes. Sapratu, ka viena ir veikala direktore. Prasīju: varbūt esat nepareizi izvietojuši preci? Atbildēja, ka nē, viss ir pareizi.

Prasīja: kur, manuprāt, prece jāizvieto? Es teicu, ka nezinu. Zinu savas tiesības - ja sasit nejauši, prece ir norakstāma. Atbildēja, ka pie viņiem tā neesot un ka mums [pircējiem] jāmaksā. Prasīja, kāpēc es devos pa to eju. Teicu, ka nezinu. Kādas ejas ir, pa tādām eju," stāsta veikala apmeklētāja Oksana.

Sieviete samaksāja 6,99 eiro par sadauzīto vīna pudeli, bet par pieredzi pastāstīja sociālo tīklu vietnē "Facebook".

Ierakstu ievēroja daudzi lietotāji. Vairāki cilvēki norādījuši, ka konkrētajā veikalā piedzīvojuši līdzīgu situāciju un veikalnieku attieksmi.

Vairums pauda sašutumu par veikala pārstāvju attieksmi, uzskatot, ka šādās situācijās klientam nebūtu jāsedz zaudējumus. Tāpat vairāki cilvēki, kuri apgalvoja, ka bijuši konkrētajā veikalā, uzskata, ka preču izvietojums tirgotavā ir aplams.

Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents norādīja, ka situācijās, ja prece ir izvietota tā, ka, pārvietojot citu veikalā pieejamo preci, kāda tiek sabojāta, par to jāuzņemas atbildība veikalam. 

Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC) raidījumam norādīja, ka šādu strīdu risināšanā PTAC neiesaistās. Jautājums saistīts ar zaudējumiem un risināms starp klientu un komersantu; ja to neizdodas nokārtot sarunu ceļā, tas darāms civiltiesiskā kārtībā tiesā, informēja PTAC.

Komentāri (4)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu