/nginx/o/2023/01/19/15087426t1hba82.jpg)
Tas brīdis, kad iekodies saldā kartupeļa frī gabaliņā un dzirdi patīkamu kraukšķi, bet viducī ļoti baudāma mīksta tekstūra. Lūk, tieši tādam arī ir jābūt perfekti pagatavotiem frī kartupeļiem. Bet kāds ir noslēpums?
Tas brīdis, kad iekodies saldā kartupeļa frī gabaliņā un dzirdi patīkamu kraukšķi, bet viducī ļoti baudāma mīksta tekstūra. Lūk, tieši tādam arī ir jābūt perfekti pagatavotiem frī kartupeļiem. Bet kāds ir noslēpums?
Ir vairākas lietas, kas jāņem vērā, lai mājās gatavoti frī kartupeļi garšotu kā labākajās ēdināšanas iestādēs - kraukšķīgi ārpusē, bet maigi viducī.
Pirms ķeramies pie īpašās sastāvdaļas, svarīgi ir arī daži citi priekšnosacījumi:
Pirmkārt: kartupeļu salmiņi jāsagriež pēc iespējas vienādi, lai nodrošinātu vienādu to gatavošanās laiku;
Otrkārt: kategoriski aizliegts pārpildīt pannu - katram gabaliņam ir jāļauj cepties. Ja produktu uz pannas par daudz, cepšanās vietā tie sāk sautēties.
Un tagad par sastāvdaļām. Kartupeļi un eļļa cepšanai – pamatu pamats.
Bet to kraukšķīgo kartupeļu apvalciņu izveido kukurūzas ciete; kā aizvietotāju var izmantot arī kartupeļu cieti.
Pagatavošanā jau vairs nekā sarežģīta:
Tātad piecas galvenās lietas, ko atcerēties:
vienādi gabaliņi, pannā nekraut ar kaudzi, izmantot cieti, eļļu pievienot beigās un nekāda sāls pirms cepšanas.