
Tas brīdis, kad iekodies saldā kartupeļa frī gabaliņā un dzirdi patīkamu kraukšķi, bet viducī ļoti baudāma mīksta tekstūra. Lūk, tieši tādam arī ir jābūt perfekti pagatavotiem frī kartupeļiem. Bet kāds ir noslēpums?
Tas brīdis, kad iekodies saldā kartupeļa frī gabaliņā un dzirdi patīkamu kraukšķi, bet viducī ļoti baudāma mīksta tekstūra. Lūk, tieši tādam arī ir jābūt perfekti pagatavotiem frī kartupeļiem. Bet kāds ir noslēpums?
Ir vairākas lietas, kas jāņem vērā, lai mājās gatavoti frī kartupeļi garšotu kā labākajās ēdināšanas iestādēs - kraukšķīgi ārpusē, bet maigi viducī.
Pirms ķeramies pie īpašās sastāvdaļas, svarīgi ir arī daži citi priekšnosacījumi:
Pirmkārt: kartupeļu salmiņi jāsagriež pēc iespējas vienādākos izmēros, lai nodrošinātu vienādu to gatavošanās laiku;
Otrkārt: kategoriski aizliegts pārpildīt pannu - katram gabaliņam ir jāļauj cepties. Ja produktu uz pannas par daudz, cepšanās vietā sākas process, kas vairāk atgādna sutināšanos.
Un tagad par sastāvdaļām. Kartupeļi un eļļa cepšanai - pamatu pamats.
Bet to kraukšķīgo kartupeļu apvalciņu izveido kukurūzas ciete, kā aizvietotāju var izmantot arī kartupeļu cieti.
Pagatavošanas procesā jau vairs nekā sarežģīta:
Tātad piecas galvenās lietas, ko atcerēties:
vienādi gabaliņi, pannā ievērot mērenību, izmantot cieti, eļļu pievienot beigās un nekāda sāls pirms cepšanas.