Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Slepenā sastāvdaļa, kas ļaus saldā kartupeļa frī pagatavot restorāna cienīgus (2)

Saldā kartupeļa frī. Ilustratīvs attēls.
Saldā kartupeļa frī. Ilustratīvs attēls. Foto: staciemolot/Shutterstock.com

Tas brīdis, kad iekodies saldā kartupeļa frī gabaliņā un dzirdi patīkamu kraukšķi, bet viducī ļoti baudāma mīksta tekstūra. Lūk, tieši tādam arī ir jābūt perfekti pagatavotiem frī kartupeļiem. Bet kāds ir noslēpums?

Ir vairākas lietas, kas jāņem vērā, lai mājās gatavoti frī kartupeļi garšotu kā labākajās ēdināšanas iestādēs -  kraukšķīgi ārpusē, bet maigi viducī. 

Pirms ķeramies pie īpašās sastāvdaļas, svarīgi ir arī daži citi priekšnosacījumi:

Pirmkārt: kartupeļu salmiņi jāsagriež pēc iespējas vienādi, lai nodrošinātu vienādu to gatavošanās laiku;

Otrkārt: kategoriski aizliegts pārpildīt pannu - katram gabaliņam ir jāļauj cepties. Ja produktu uz pannas par daudz, cepšanās vietā tie sāk sautēties.

Un tagad par sastāvdaļām. Kartupeļi un eļļa cepšanai – pamatu pamats.

Bet to kraukšķīgo kartupeļu apvalciņu izveido kukurūzas ciete; kā aizvietotāju var izmantot arī kartupeļu cieti.

Pagatavošanā jau vairs nekā sarežģīta:

  1. Nomizo kartupeļus un sagriez salmiņos. Ja laiks atļauj, stundiņu noturi salmiņus aukstā ūdenī, lai atbrīvotos no tās cietes, kas ir pašā kartupelī.
  2. Ja kartupeļi bijuši ūdenī, tos kārtīgi nosusini. Tie nedrīkst būt slapji.
  3. Tad liec bļodā, pievieno cieti un vari papildināt ar mīļākajām garšvielām, bet bez sāls! Sāls izvelk mitrumu no produkta, kas neļaus kartupeļiem tapt  kraukšķīgiem.
  4. Kad kartupeļi samaisīti ar cieti un garšvielām, pievieno nelielu daudzumu eļļas un samaisi vēlreiz.
  5. Pa to laiku ļauj sakarst krāsnij līdz 200 grādiem.
  6. Kartupeļus kārto uz plāts vienā kārtā.
  7. Cep 20–25 minūtes. Procesa vidū kartupeļus vari apmaisīt, lai nodrošinātu vienmērīgāku izcepšanos no visām pusēm.
  8. Kad gatavs, papildina ar sāli pēc garšas.

Tātad piecas galvenās lietas, ko atcerēties:

vienādi gabaliņi, pannā nekraut ar kaudzi, izmantot cieti, eļļu pievienot beigās un nekāda sāls pirms cepšanas.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu