Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Viena garšviela, kas ļauj izcept pasakaini maigu vistas cepeti ar kraukšķīgu ādiņu

Cepta vista. Ilustratīvs attēls.
Cepta vista. Ilustratīvs attēls. Foto: Vlad Antonov/Shutterstock.com

Garšvielas, protams, ir absolūti neatņemamas kulinārijas pasaules sastāvdaļas, tomēr nav jābūt ne pavāram, ne lielam ēst gatavošanas lietpratējam, lai bez liekas piepūles un garšvielu miksēšanas pagatavotu gardu vistas cepeti. 

Ja nav bijis laika iepriekš vistu iemarinēt vai beigušās kādas iemīļotas garšvielas, vai arī esi gatavošanas pasaulē iesācējs un labprāt sāc ar pavisam vienkāršām receptēm, tad šis noteikti ir tev.

Garšīgam vistas cepetim pietiek ar divām sastāvdaļām - sāli un izķidātu vistu.

Viss, kas tev jādara, ir jāizklāj cepamā panna ar cepampapīru uz kura jāizber 0,5 kg līdz 1 kg sāls. Vista jāpārgriež vēdera daļā uz pusēm un jāliek uz sāls. Tad atliek tikai cept iepriekš sakarsētā krāsnī 200 grādos, rēķinot aptuveno cepšanas laiku attiecībā 1 kg gaļas = 1 stunda krāsnī.

Lai izvairītos no apdegušiem vistas spārnu un stilbu galiņiem, tos notin ar foliju.

Cepetis paņems tik daudz sāls, lai gaļa būtu garšīga, mīksta un sulīga, bet tā noteikti nebūs par sāļu.

Ņem gan vērā, ka izmantotais sāls vairs nebūs lietošanai derīgs, jo tas sevī sasūks taukus un šķidrumu, ko izdalīs gaļa.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu