Vai olu īstā vieta ir ledusskapja durvju plauktiņā?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Olas. Ilustratīvs attēls.
Olas. Ilustratīvs attēls. Foto: pexels.com

Olas var uzglabāt gan ledusskapī, gan istabas temperatūrā. Būtiskākais ir nodrošināt apstākļus, kuros nav regulāras temperatūras maiņas. 

Tātad - ja olas veikalā nebija ledusskapī, arī mājās, ja nav karsta telpa, vari uzglabāt ārpus ledusskapja. Vasarā gan noteikti izvēlies ledusskapi, jo diez vai telpā būs tik vēss kā veikalos, kur kondicionieri paveic savu darbiņu, saglabājot stabili zemu temperatūru.

Taču, ja olas veikalā ņēmi no ledusskapja vitrīnas, arī atnākot mājās, liec ledusskapī. Bet kur?

Vairumam ledusskapju ir skaisti durvju plaukti, uz kuriem pat uzzīmēts - kur nu ko glabāt un olām atvēlēta īpaša vieta, lai tās varētu izņemt no iepakojuma un glīti sakārtot trauciņā.

Tomēr ledusskapja durvis nav labākā izvēle!

Jau minējam, ka būtiska ir stabila temperatūra, ko ledusskapja durvis, diemžēl nenodrošina. 

Šajā vietā pastāvīgi cirkulē gaiss, apmainoties siltajam no virtuves un aukstajam no ledusskapja. Tas negatīvi ietekmē produktu.

Kā ziņo ukraiņu portāls "Shuba", labākā izvēle ir kāds no lielajiem ledusskapja plauktiem oriģinālajā iepakojumā, izvairoties no tādiem kaimiņiem kā jēla gaļa vai zivis ārpus iepakojuma, kā arī citiem produktiem ar spēcīgu aromātu, jo olu porainā čaumala var uzsūkt kā dažādus aromātus, tā baktērijas.

Vēl viena vieta ir arī dārzeņu atvilktne, ar nosacījumu, ka olas nesaskaras ar citiem produktiem.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu