Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Kāpēc karbonādes šķēle cepoties saritinās, un kā to labot?

Karbonāde. Ilustratīvs attēls
Karbonāde. Ilustratīvs attēls Foto: Glebzter/Shutterstock.com

Cūkgaļas karbonādes šķēle - kas vienreiz iemarinēta, citreiz panēta miltos un olā un izcepta uz pannas. Garšīgi. Bet vai tev ir gadījies tā, ka, uzliekot gaļas šķēli uz pannas, pēc brīža tā zaudē sākotnējo formu?

Kā deformējas gaļas šķēle? Vienkārši - uz pannas uzliekam plakanu gabalu ar cerību, ka tādu pašu, no abām pusēm izceptu, noņemsim no pannas. Bet, ak tavu postu, - cepšanas laikā gaļas šķēles maliņas paceļas uz augšu. 

Un kas tur slikts? Slikts jau būtībā nekas, bet sabojāts ne vien ēdiena paskats, bet arī gatavošanas apgrūtināta, jo gaļu nav iespējams vienmērīgi izcept, ja pie karstās virsmas pieskaras tikai karbonādes centrs.

Problēmas galvenais cēlonis ir arī viena no lietām, kas padara karbonādes tik garšīgas, — tauku slānis, kas atrodas gaļas gabala ārmalā. Kad šie tauki uzkarst un sāk šķīst, tie savelkas un liek cūkgaļas karbonādei saritināties.

Karbonāde. Ilustratīvs attēls.
Karbonāde. Ilustratīvs attēls. Foto: Ryco Montefont/Shutterstock.com

Lai to novērstu, atliek tikai paņemt asu nazi un iegriezt tauku slāni līdz gaļai ik pēc dažiem centimetriem.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu