Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Cik daudz gatavot svētku mielastam?

Raksta foto
Foto: VAUko/Shutterstock.com

Tallinas ēdināšanas uzņēmuma "Old Irish Pub" menedžere Anna Iskandarjana dalās ar trīs vērtīgiem padomiem, lai svētki aizrit kā plānots un nebūtu pārspīlēts ar maltītes daudzumu.

Par salātiem. Absolūtās zvaigznes allaž ir  rasols, siļķe kažokā un mimoza. Tie ir smagnēji, ar majonēzi bagāti salāti, kurus nav iespējams notiesāt daudz, tāpēc uz galda ieplāno vienu šādu trekno salātu variantu un aprēķini nepieciešamo daudzumu - 150 g porcija vienam viesim.

Siltais jeb pamatēdiens. Vakaru sāc tieši ar šo - viesi sātīgi paēdīs, un tad jau salātu bļodas un uzkodu šķīvji var nebūt vairs ar kalnu.

Cik daudz? Vidējais ēdiena daudzums svētkos vienam cilvēkam ir aptuveni 1000–1200 grami, no tā aprēķini, cik daudz ir nepieciešams pagatavot. Bet neaizmirsti, ka šis ir kopējais ēdiena daudzums, nevis viena cepeša vai salātu!

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu