Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Truša gadu gaidot: kam būt un no kā labāk izvairīties svētku mielastā

Raksta foto
Foto: Lika Mostova/Shutterstock.com

Astrologi saka, ka gaidāmā gada simbols mīl dabīgu augu pārtiku. Lūk, apkopojums, ko neiesaka un ko tieši pretēji - iesaka baudīt, Jauno gadu sagaidot. 

Trusis ir veģetārietis, tāpēc ekspertu domas dalās par to, vai izvēlēties veģetāro ēdienkarti.

Ēdieni, kurus neiesaka Vecgada vakarā pasniegt:

  • dažus gaļas veidus: liellopu gaļu, teļa gaļu, truša. Ja gatavo cūkgaļu, tad liesu, nevis treknu;
  • galertu, kas gatavots, izmantojot kaulus un skrimšļus;
  • subproduktus;
  • desas, cīsiņus, pastēti, kas gatavoti no liellopa.

Jaunā 2023. gada sagaidīšanas reizē arī labāk iztikt bez smagiem, pārlieku kalorijām bagātiem un trekniem salātiem ar krietnu majonēzes devu.

Astrologi arī iesaka ierobežot uzkodu daudzumu, kurās ir ļoti daudz siera un kūpinātas gaļas.

Ko atļauts likt uz galda, Truša gadu sagaidot:

Kā galveno galda un ēdienu dekorāciju astrologi iesaka izvēlēties pūkainā garauša gardumu - burkānus.

Trusis būs priecīgs par viegliem salātiem ar putnu gaļu vai jūras veltēm, uzkodām un karstajiem ēdieniem ar minimālu treknas gaļas piedevu. Viņam patiks arī dārzeņi – sautēti, kartupeļu biezenis, dažādi graudaugi un pākšaugi. Kā piedevu vislabāk pasniegt tītaru, vistu un zivis.

Neaizmirstiet galdā celt augļus (arī āboli noderēs) un svaigus garšaugus.

Arī saldumi un deserti būs vietā. Bet priekšroku dodot tiem, kas ar zemāku kaloriju saturu.

Stiprais alkohols nav vēlams, labāk - veikala vai mājas vīns, vai arī var iztikt bez tiem vispār. Savukārt bezalkoholiskos dzērienus vislabāk pagatavot pašam.

Izvēloties gatavošanas metodi, atcerieties: Jaunā gada simbols ciest nevar grūtības.

Lai skaisti!

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu