Latvieši Ziemassvētku laikā iecienījuši pasūtīt piparkūkas un skābētus kāpostus, bet citās Eiropas valstīs svētki nav iedomājami bez kartupeļu salātiem, zupām un zivīm. Teju visā Eiropā kā iemīļotākais deserts tiek pasūtītas piparkūkas, taču goda vieta ir arī dažādām tradicionālajām kūkām un ruletēm, novērojuši uzņēmuma "Wolt" pārstāvji.
Igaunijā labprāt svētkos pasūta ceptus kartupeļus ar cūkgaļas cepeti, asinsdesu ar brūkleņu mērci, kā arī marinētos ķirbīšus. Tikmēr Lietuvā, līdz ar iecienītajiem skābētajiem kāpostiem, svētki nav iedomājami bez siļķes un cepeškrāsnī ceptas pīles. Arī labam vīnam ir sava vieta uz lietuviešu Ziemassvētku galda.
Eiropā zivju, kartupeļu un kāpostu diena
Serbu Ziemassvētku maltīšu iepirkuma grozā atrodami ēdieni ar nosaukumu Sarma jeb pildīti kāposti, Pečenje (cepetis) un Ruska Salata jeb kartupeļu salāti. Jāsaka gan, ka kartupeļu salāti ir iecienīti daudzās Eiropas valstīs. Slovākijā viens no tradicionālajiem svētku ēdieniem ir kāpostu zupa.
Arī zivīm ir atvēlēta īpaša vieta Eiropas svētku maltītēs. Zivju zupa ir populāra Ziemassvētku maltīte tādās valstīs kā Čehija un Ungārija. Savukārt, slovāki un čehi svētku galdā ceļ arī karpas, ko visbiežāk pasniedz ar kartupeļu salātiem. Abās valstīs svētkos tiek iemīļotas arī dažādas desiņas un kāpostu zupas.