Pamācība, kā iegūt perfekti kraukšķīgu cepeša ādiņu

Receptes.lv
Pamācība, kā iegūt perfekti kraukšķīgu cepeša ādiņu
Facebook Draugiem Whatsapp Pinterest
Comments
Cepetis ar kraukšķīgu ādiņu. Ilustratīvs attēls.
Cepetis ar kraukšķīgu ādiņu. Ilustratīvs attēls. Foto: Adamlee01/Shutterstock.com

Sulīga gaļa ar labām garšvielām un perfekti kraukšķīga ādiņa - tas ir stāsts par izcilu cepeti. 

Ar kraukšķīgu ādiņu var izcept jebkuru cūkgaļas gabalu, bet teiksim, ka pavēdere izdosies īpaši garda, ja nav iebildumu pret nelielu treknumiņa devu.

Labākais, ka nekas īpašs vai sarežģīts nav jādara. Vajag labu cepeškrāsni, sāli, eļļu, asu nazi un mazliet pacietības.

Vispirms ādu kārtīgi nosusina.

Ādu ieteicams arī ar asa naža palīdzību sarūtot (veicot iegriezumus, bet tā, lai netiktu aizskarta gaļa). Šie iegriezumi palīdzēs izdalīties taukiem. 

Tad visu bagātīgi ierīvē ar eļļu un sāli. Cūkgaļai cepoties, tauki no ādas tiks izvadīti, bet eļļa palīdzēs veidoties kraukšķīgiem burbulīšiem. Nepažēlo arī sāli.

Nosveriet savienojumu, lai noteiktu pareizo gatavošanas laiku. Cep 25 minūtes 240C vai 220 grādos, ar ventilatora režīmu, tad samazini temperatūru līdz 190 grādiem vai 170 grādiem ar ventilatora režīmu un cep vēl 25minūtes.

Pirms pasniegšanas ļauj cepetim 10-15 minūtes atpūsties.

Receptes iedvesmai:

Tēmas
Receptes.lv iesaka
Lasītākais šonedēļ
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu