Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Kāpēc pieredzējušām saimniecēm saldētavā atrodams siers?

Raksta foto
Foto: Ahanov Michael/Shutterstock.com

Vai arī tavā ledusskapī bieži mētājas neliels krikumiņš no lielāka siera gabala, kas palicis pāri, bet uzreiz izlietot to nav kur? 

Šādi vientuļie siera gabaliņi, kas bēdīgi stāv kāda ledusskapja stūrī, ir atrodami ne vienā vien ledusskapī.

It kā jau nekas traks, bet bieži vien par šiem nelielajiem gabaliem sanāk aizmirst un tad, kad tas beidzot tiek atrasts vai ir vajadzība pēc siera un tas tiek meklēts, rezultāts nav iepriecinošs - siers ir sakaltis vai jau ar pūciņu, un vieta tam vairs tikai miskastē.

Lai izvairītos no izšķērdības, izmanto saldētavu.

Pirms sasaldēšanas sieru ieteicams sarīvēt, ievietot noslēdzamā maisiņā vai saldēšanai piemērotā kastītē ar vāciņu.

Kad parādījies vēl tāds pats mazais gabaliņš - sarīvē un ber klāt. 

Tā tev vienmēr mājās būs siers, ko pievienot sacepumam vai pārbērt makaroniem, kad radīsies tāda nepieciešamība. Un nekas neies zudībā! 

Iedvesmai:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu