Reportāža Rīgas, Tallinas un Viļņas Ziemassvētku tirdziņi - kādas ir cenas? (2)

CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Ziemassvētku Tirdziņš Doma laukumā
Ziemassvētku Tirdziņš Doma laukumā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pēc divu gadu pauzes Doma laukumā atkal atvērts tradicionālais Ziemassvētku tirdziņš. No inflācijas gan neizbēgt - ne pie mums, ne Tallinā, ne Viļņā. Gardumi un dāvanas visur maksā vairāk nekā ierasts, vēsta TV3 Ziņas.

Kā ierasts, iecienītākais dzēriens tirdziņos ir karstvīns. Vidēja izmēra glāze Doma laukuma Ziemassvētku tirdziņā maksā četrus eiro. Tirgotāji gan par pircēju trūkumu nesūdzas.

"Man liekas, ka cilvēki ir noilgojušies pēc tirdziņa. Viss ir labi!" saka karsto dzērienu tirgotāja Santa.

Tirdziņos var ne tikai sasildīties ar dzērieniem, bet arī paēst. Kā novēroja TV3, štovēti kāposti ar desiņām maksā astoņus eiro, kas ir aptuveni tikpat daudz, cik pirms trim gadiem. Cenas augušas piparkūkām - saldumi maksā no diviem līdz sešiem eiro.

"Miltiņi, cukuriņš... viss palicis dārgākas! Tāpēc arī produkta cena ceļas," saka piparkūku tirgotāja Natālija.

Arī adījumiem cenas cēlušās - par siltu zeķu pāri nākas šķirties no 25 eiro.

Uzrunātie rīdzinieki gan par cenām nesūdzas un bauda svētku atmosfēru. "Uz Ziemassvētkiem mēs visi varam atļauties nedaudz vairāk, jo esam taupījuši," saka Doma laukuma tirgus apmeklētāja Mārīte.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ziemassvētku tirdziņi atklāti arī Viļņā un Tallinā. Igaunijas galvaspilsētas tirdziņa tirgotāji atzīst, ka bija spiesti cenas celt: karstvīna glāze maksā četrus līdz piecus eiro, bet kāposti ar desiņām - no 13 līdz pat 15 eiro.

"Jā, cenas nācās celt, jo elektrība un īre palikusi dārgāka, citādi galus nevar savilkt," atzīst igauniete Marta.

Lai gan pārtika Igaunijā ir dārgāka, tur ir nedaudz zemākas cenas adījumiem: no 15-20 eiro. Uzrunātie igauņi atzīst, ka, lai gan gribētos daudz ko iegādāties, cenas no lieliem pirkumiem liek atturēties.

Savukārt Viļņas tirgotāji ir pārsteigti par lielo tirdziņa apmeklētību. Kā novēroja raidījums, tur cena par ceptu kastaņu porciju ir četri eiro. Karsto dzērienu cenas - no četriem līdz astoņiem eiro par glāzi.

Visi trīs Baltijas valstu galvaspilsētu tirdziņi darbosies līdz 1. janvārim.

Komentāri (2)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu